- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

50 mil. euro pentru primul proiect de birouri clasa A din Timisoara

12 May, 10:49 • cristina.mihai
Compania ModaTim Investment va investi circa 50 mil. euro pentru primul business center clasa A din Timisoara, a declarat, pentru DailyBusiness, Ovidiu Sandor, administratorul firmei.
50 mil. euro pentru primul proiect de birouri clasa A din Timisoara

Proiectul, denumit City Business Center, va cuprinde la finalizare 5 cladiri de birouri.

Banca austriaca Investkredit Bank, parte a grupului Volksbank, a acordat de curand un imprumut de 28 milioane de euro pentru finantarea proiectului.

Bulboaca & Asociatii au fost consultantii juridici ai Investkredit Bank, pentru acordarea finantarii.

Suma acordata asigura atat refinantarea imprumutului contractat initial de ModaTim Investment SA pentru construirea primei cladiri, cat si realizarea celei de-a doua, in cadrul complexului. In acelasi timp, finantarea este destinata si pregatirii etapelor urmatoare de dezvoltare a proiectului, inclusiv achizitia altor terenuri.

„Terenurile pe care le vom achizitiona sunt destinate constructiei celorlalte 3 cladiri de birouri din complex”, a spus Sandor.

Prima cladire a complexului de birouri, cu o valoare a investitiei de 8 milioane euro, a fost finalizata anul trecut si are o suprafata construita de aproximativ 10.000 metri patrati (din care aproximativ 7.500 mp suprafata neta inchiriabila si 2.000 mp retail).

De la inaugurarea sa in octombrie 2007, prima cladire City Business Centre este contractata in proportie de 100% de companii precum IBM, Vodafone, PriceWaterhouseCoopers, Unicredit Tiriac sau Carpatair.

Noul imobil al ansamblului City Business Center va avea o suprafata totala de inchiriat de 7.700 mp, din care 2.000 mp vor fi alocati spatiilor comerciale si serviciilor.

„Cladirea va fi livrata in ianuarie 2009, in prezent structura fiind pe jumatate ridicata”, a precizat Sandor.

ModaTim Investment SA a fost infiintata in 2005 de catre ModaTim SA, unul din cei mai importanti jucatori din industria textila, pentru realizarea proiectului City Business Centre.