- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Iulius Group investeste 60 mil. euro intr-un proiect rezidential in Timisoara

22 May, 12:07 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar Iulius Group va investi 60 mil. euro pentru construirea unui proiect rezidential langa mall-ul pe care il realizeaza in Timisoara, a declarat, pentru DailyBusiness, Iulian Dascalu, proprietarul companiei.
Iulius Group investeste 60 mil. euro intr-un proiect rezidential in Timisoara

Ansamblul rezidential Saphir se afla in imediata apropiere a IuliusMall Timisoara. Lucrarile de constructie au demarat in primavara acestui an. Complexul rezidential va cuprinde 273 de locuinte dispuse pe 6 scari de bloc cu 5 niveluri si 6 scari de bloc cu 9 niveluri.

Proiectul, compus din apartamente de 2 si 3 camere, avand si 6 apartamente tip penthouse, nu a fost inca scos la vanzare, oficialii companiei precizand ca in curand vor avea stabilita si lista de preturi.

„Suntem o companie specializata pe mall-uri, insa proiectele mixte sunt in trend, asa ca vom merge in viitor pe acest concept si vom combina mall-ul cu spatii de birouri si spatii rezidentiale”, a precizat Dascalu.

„Pentru anul acesta nu avem in plan sa demaram un alt proiect, fiind deja impricati in trei dezvoltari, Iulius Mall Suceava, Palas Iasi, un proiect mixt care va avea si o componenta rezidentiala, si Iulius Mall si Saphir Timisoara”, a adaugat Dascalu.

Compania lucreaza in prezent simultan la dezvoltarea ansamblului rezidential si la extinderea Iulius Mall Timisoara, care la finalizarea lucrarilor isi va dubla suprafata.

In prezent, IuliusMall Timisoara are 83.000 de metri patrati, insa la finalul lucrarilor aceasta se va ridica la 177.613 metri patrati.

Cei 94.613 metri patrati care vor forma noul corp al IuliusMall vor fi structurati pe 5 niveluri. Doua dintre niveluri sunt rezervate parcarii de 1.000 de locuri. Un alt nivel, respectiv 14.000 mp, este deja inchiriat companiei Auchan, care isi va deschide aici primul hipermarket din partea de vest a tarii.

Alti 3.000 de metri patrati sunt destinati pentru Food Court care va avea 1.700 de locuri. Restul suprafetelor vor fi folosite pentru a aduce in premiera in Timisoara retaileri nationali si internationali.

Prima companie care a semnat deja un contract de inchiriere pentru 3.200 mp din aceasta suprafata este Inditex , care va deschide in IuliusMall Timisoara 5 magazine: Zara, Pull and Bear, Bershka, Oysho si Stradivarius.

Ca obiective la finalizarea noii constructii, IuliusMall Timisoara si-a propus ridicarea traficului anual de la 9,8 milioane, cat este in prezent, la 12 milioane de clienti, iar cifra de vanzari anuala va creste cu circa 60%, de la 160 milioane euro (estimarile pentru 2008) la 250 de milioane de euro in 2009.

IuliusMall Timisoara a fost inaugurat in octombrie 2005, fiind al doilea mall din reteaua lansata la nivel national de catre Iulius Group.

Investitia initiala a grupului a fost de 45 milioane de euro. In prezent, IuliusMall Timisoara are 232 de magazine ale unor branduri nationale si internationale IuliusMall Timisoara a avut in 2007 o cifra de vanzari de 142 de milioane de euro.

Iulius Group detine trei dintre cele mai mari mall-uri din Romania la Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca, ultimul este si cel mai recent deschis in luna noiembrie 2007.

In toamna acestui an, Iulius Group va inaugura la Suceava cel de-al patrulea mall din retea.

La Iasi, Iulius Group a inaugurat oficial, in urma cu doua saptamani, la Iasi, lucrarile la proiectul Palas Iasi, cel mai mare proiect urbanistic din zona Moldovei, o investitie care se va ridica la 200 milioane de euro.