- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Vanzarile la cel mai ieftin proiect rezidential din Bucuresti au incetinit

06 Jun, 00:01 • cristina.mihai
Reprezentantii proiectului rezidential Rasarit de Soare din Bucuresti, care s-a pozitionat pe piata cu suprafete suficient de mici pentru a propune cele mai mici preturi finale de vanzare, au comercializat in ultimele trei luni doar 100 de locuinte, dupa ce intr-o singura luna, prima de la lansare, vandusera peste 500 de locuinte.
Vanzarile la cel mai ieftin proiect rezidential din Bucuresti au incetinit

Proiectul are in total circa 1.000 de locuinte.

Reprezentantii CBRE-Eurisko, promotorul exclusiv al acestui proiect, au explicat, pentru DailyBusiness, ca scaderea dinamicii vanzarilor a fost determinata de comportamentul expectativ al cumparatorilor, dar si de faptul ca, de obicei, la lansare un proiect se vinde mai rapid in perioada imediat urmatoare, dupa care vanzarile isi diminueaza ritmul.

Preturile in cadrul ansamblului rezidential au crescut din februarie cu 5-7%. La lansarea pe piata, pretul locuintelor din cadrul complexului rezidential erau cuprinse intre 40.000 si 119.000 euro plus TVA.

Proiectul este dezvoltat, printr-o investitie de circa 60 mil. euro, de compania pitesteana Conarg.

Peste 50% din ansamblul rezidential este format din garsoniere, publicul tinta fiind tinerii.

Ansamblul Rasarit de Soare cuprinde 460 garsoniere cu o suprafata de 42,91 metri patrati, 348 apartamente cu doua camere de 65,95 mp, care vor costa fiecare 62.600 euro plus TVA, 144 apartamente cu 3 camere de cate 95,93 metri patrati si 36 apartamente avand o suprafata construita de 132,67 metri patrati.

Reprezentantii companiei au declarat ca primele imobile vor fi date in folosinta incepand cu luna decembrie 2009.