BURSE

Ce facilitati au investitorii la BVB prin noul Cod Fiscal

26 iunie 2015, ora 10:40 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
sobolewski.jpg
Parlamentul Romaniei a aprobat in 24 iunie 2015 noul Cod Fiscal si noul Cod de Procedura Fiscala. In sfera pietei de capital si a investitiilor, noul Cod prevede un impozit pe dividend redus la 5% si recunoaste mecanismul de imprumut de instrumente financiare, precum si tranzactiile de tip short sell.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), conducand demersurile pentru eliminarea barierelor ce stau in calea dezvoltarii pietei de capital din Romania, a fost profund implicata in imbunatatirea cadrului de reglementare fiscala.  

“Noile prevederi ale Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala ofera mai multe oportunitati investitorilor. Intermediarii vor putea oferi clientilor noi tipuri de tranzactii, iar managerii de fond vor avea posibilitatea sa administreze mai eficient activele. Cu toate acestea, noi, economia per ansamblu, pierdem investitii de milioane de euro din cauza lipsei, de exemplu, a inregistrarii fiscale electronice a investitorilor straini. Aceasta problema trebuie rezolvata de catre administratia publica. Fluxurile reduse de capital afecteaza negativ economiile cetatenilor romani care deja investesc pe piata de capital. De asemenea, speram ca noile reglementari pentru short selling si imprumutul de instrumente financiare sa fie in concordanta cu noua legislatie secundara. Aceasta este una dintre cele mai stringente probleme care trebuie rezolvate.” a declarat Ludwik Sobolewski (foto), directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.  

Obiectivul strategic al BVB este acela de a dezvolta piata de capital locala, in vederea promovarii de la statutul de Piata de Frontiera la cel de Piata Emergenta.Pentru atingerea acestui obiectiv, autoritatile romane impreuna cu grupul de lucru condus de Bursa de Valori Bucuresti s-au angajat pe un drum ambitios, si, de aproape un an si jumatate, implementeaza un program comprehensiv pentru imbunatatirea modului in care functioneaza piata de capital locala, imbunatatirea lichiditatii si cresterea accesibilitatii produselor de pe piata de capital.

Acesta include si masuri de eficientizare a proceselor de reglementare si crestere a eficientei in mediile pre-tranzactionare, tranzactionare si post-tranzactionare.  

“Impozitul pe dividende redus creste atractivitatea investitiilor pentru toate categoriile de investitori. Totusi, reglementarile importante pentru piata trebuie sa evolueze intr-un ritm mai rapid si sa devina efective simultan, pentru a avea un impact pozitiv puternic. Construirea unei piete de capital competitive inseamna nu doar introducerea de modificari singulare din cand in cand, ci conectarea reperelor” a spus Ludwik Sobolewski.  

Mai multe detalii privind statusul eliminarii barierelor si imbunatatirea accesului investitorilor la piata sunt disponibile in Prezentarea de IR a BVB.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 04:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter