CARIERE

Cum sa transformi trecutul intunecat intr-un viitor luminos: Povestile a 3 lideri puternici

15 aprilie 2015, ora 00:13, autor(i): Mona Manole 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
lider.jpg
Un trecut plin de chinuri nu inseamna neaparat un viitor plin de esecuri. Citeste mai jos povestile a trei antreprenori de succes care si-au folosit experientele negative pentru a depasi obstacole importante, devenind lideri puternici.

Majoritatea antreprenorilor cunosc povestea miliardarului Richard Branson, care nu a fost un elev stralucit. Dislexic fiind, acesta nu putea citi cum trebuie, multi dintre profesorii sai considerandu-l lenes sau prost. Directorul scolii sale a prezis ca va ajunge fie in inchisoare, fie milionar.

Fondatorul Virgin Group a utilizat experienta negativa si esecurile lui ca motivatie pentru a reusi in businessul care l-a urcat pe noi culmi. Acesta a preluat metodele utilizate pentru a lupta cu tulburarea sa si in stilul de management al grupului Virgin.

Recent, Branson a explicat ca problemele sale cu dislexia l-au ajutat sa comunice mai eficient si i-au aratat cat de important este sa delegi din atributii.“Vreau ca lucrurile sa fie cat mai simple. De aceea, cand Virgin lanseaza o companie de servicii financiare sau o banca, nu folosim jargoane. Totul este explicat in termeni clari, cat mai simpli. Cred ca oamenii ne apreciaza brandul pentru ca nu le vorbim de sus. Iar daca ai o dizabilitate de citire, devii un foarte bun delegator. Asta pentru ca iti cunosti slabiciunile si punctele forte si te asiguri ca gasesti oamenii potriviti care sa-ti compenseze punctele slabe”, le-a spus Branson jurnalistilor de la Bloomberg, potrivit BusinessInsider.

 Povestea lui Branson este una dintre miile de inspiratii pentru liderii de afaceri. Inc.com prezinta inca doua povesti cu impact major asupra antreprenorilor.

O victorie impotriva unor obstacole insurmontabile

Viata lui John Nagatsuka a fost marcata de nenorociri inca de la inceput. Mama lui a fost unul dintre supravietuitorii atacului nuclear de la Nagasaki, Japonia, iar atunci cand parintii lui au venit in Statele Unite, s-au zbatut intr-o saracie extrema, lucrand toata ziua la o ferma.

Dupa ce a absolvit liceul, John a inceput ceea ce parea o cariera promitatoare ca inginer IT, pana a fost din nou lovit de ghinion.

Concediat dupa atacurile din 9 septembrie si fara niciun ban economisit, casnicia lui a inceput sa se destrame. John s-a gandit atunci sa renunte, dar acele ore lungi de lucru la ferma l-au ajutat sa persevereze.

Pe drumul de intoarcere dintr-o excursie la Tokyo, unde i-a vizitat pe socrii sai, el s-a dus din intamplare la un curs de doua saptamani de masaj thailandez care i-a transformat viata. El s-a asociat cu doi parteneri si a luat un imprumut de 60.000 dolari pentru a lansa un centru de fizioterapie.

John a esuat ca inginer, dar nu si-a pierdut speranta. Esecul este uneori un pas necesar pe calea spre succes. Daca John nu ar fi esuat, atunci el nu si-ar fi consolidate casnicia prin adevarata sa chemare, de fizio-terapeut.

O poveste care transcende celula inchisorii

Cand avea putin peste 20 de ani, Crystal Chen credea ca stia ce urma sa faca in viata. Dar planul ei a ajuns in impas cand politia chineza au arestat-o pe ea si pe mama sa si le-au torturat pentru ca promovau o practica spirituala interzisa numita Falun Gong.

Dupa ce mama lui Crystal a fost executata, localnicii au ajutat-o sa scape de o soarta similara. Crystal a fugit prin jungla deasa de-a lungul frontierelor, trecand din China in Burma si Thailanda si apoi calatorind ca un pasager clandestin pe o nava de marfa inainte de a ajunge in siguranta in SUA.

Aici, ea putea foarte bine sa se bucure de libertatea sa si sa uite de suferinta fostilor sai colegii de celula. In schimb, ea si-a pastrat convingerile. Crystal a facut un documentar despre viata ei in inchisoare si a folosit propria poveste pentru a pleda pentru drepturile omului in China. Ea a devenit mai tarziu director de parteneriate strategice pentru un post de televiziune chinez-american.

Viata noua a lui Crystal este complet diferita de cea pe care a avut-o inainte de inchisoare, dar ea si-a infruntat frica de necunoscut si a devenit mult mai puternica.

Ghinioanele prin care treci in viata nu te definesc. Depasirea obstacolelor te poate transforma intr-un lider de afaceri mai puternic. Pregateste-te sa ai parte de esec, ramai la convingerile tale si, mai presus de toate, persevereaza. Experientele negative nu te trag in jos ci pur si simplu iti dau mai mult avant ca sa te dezvolti.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 10:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter