CARIERE

Povestea a doi români care fac afaceri de 1 milion de dolari pe platforma Amazon

21 iunie 2017, ora 23:25   | 4 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
amazon.jpg
Comerțul online ia tot mai mult locul celui tradițional și permite obținerea unor venituri mari în timp foarte scurt. Însă apar și provocări la fel de mari cum ar fi schimbările rapide și bruște ale pieței sau ale cumpărătorilor. Află povestea a doi antreprenori români, care spun că au ajuns la un business de 1 milion de dolari pe platforma Amazon.

Pentru a face față mediului online trebuie ținut pasul cu ultimele noutăți, ceea ce impune poziționarea în cele favorabile contexte.La o primă vedere, pare o schemă simplă - antreprenorul identifică o nișă de piață, pe care o exploatează, corelând cererea existentă pe piața din SUA cu un produs accesibil, provenit preponderent din China. De rest se ocupă Amazon, inclusiv de promovare, iar profitul nu este deloc neglijabil. Dar deținerea know-how-ului este esențială în demararea și desfășurarea acestei afaceri, pentru a evita riscurile și a asigura succesul celui implicat în acest demers.

"În afacerile online totul se întâmplă repede și au loc schimbări mari uneori de pe o zi pe altă, explică Peter Lazea, antreprenor pe platforma Amazon, inițiator al grupului de suport «The Culture of Achievement».

El consideră că rata de insucces în acest tip de business este mare, fără suportul pe care îl asigură un curs bine structurat și actualizat. De asemenea, pentru o dezvoltare organică, el recomandă afilierea la comunitățile de antreprenori, care se ghidează după principii și valori cumune. Adina Diana Roman și Peter Lazea au început un business pe platforma Amazon în urmă cu 3 ani. Afacerea s-a dovedit a fi una de succes, reușita datorându-se unui curs care se numește "Amazing Selling Machine" (ASM). Pentru a sprijini românii care au demarat activitatea pe platforma Amazon, ei au format recent un grup de suport, "The Culture of Achievement", care are scopul de a asigura un mediu interactiv și de susținere reciprocă pentru toți membrii săi. În prezent, afacerea celor doi antreprenori români este  prosperă, iar stilul lor de viață s-a schimbat foarte mult.

"Nu mai este vorba doar despre business în viața noastră ci este vorba despre o misiune", explică  Adina. "Pentru noi este foarte importantă educația, atât emoțională cât și financiară și credem că lumea poate deveni un loc mai bun. Dorința noastră, dar și a multora din grupul «The Culture of Achievement» este să contribuim, împreună cu alți antreprenori, la diverse proiecte educative, prin care să schimbăm percepția lumii, începând de la nivel național și, de ce nu, internațional".

"Afacerea noastră a ajuns la un rulaj de peste 1 milion de dolari pe an și este în continuă creștere", povestește Peter, la rândul său. "Am reinvestit mult în workshopuri, întâlniri și evenimente de business din care am învățat foarte multe și ne-am făcut în același timp numeroase relații de valoare, care au contribuit în mare măsură la succesul nostru. Prin grupul pe care l-am format recent, «The Culture of Achievement», care numără deja circa 80 de membri, vrem să împărtășim din experiența și cunoașterea dobândită. Dorința noastră este de a lărgi cât mai mult această comunitate pentru a ajuta cât mai mulți români să-și îndeplinească propriile vise".​
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Angelica Lascar a spus:
28/06/2017 00:27
Multumim frumos! Abia astept sa vad "secretul" :).
 
Elena Trofim a spus:
29/06/2017 00:48
felicitari! mi-ar placea foarte mult sa va urmezi shi eu , ce este de facut pentru primul pas ?
succese
ma putetsi kontacta shi pe scype ana.sirbu74
 
atena a spus:
30/06/2017 09:55
As dori si eu mai multe detalii
 
Marin Luca a spus:
30/06/2017 13:21
Eu mi-am cumparat niste cursuri online fiind interesat de platforma aceasta in urma cu ceva vreme inca mai studiez si astept sa am niste banuti sa pot investi in advertising si hosting care inseamna vreo 5 mil lunar de care nu prea dispun pe langa alte cheltuieli . As dori sa intru si eu in grupul vostru minunat . Toate cele bune
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 21 Ianuarie 2021, 13:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter