CARIERE

RMGC disponibilizeaza 80% dintre angajati

01 aprilie 2014, ora 14:23   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
DSCF2137.jpg
Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a anuntat ca va disponibiliza aproximativ 80% dintre angajati, din cauza faptului ca este nevoita sa isi restranga foarte mult activitatea.

"Compania va depune la Inspectoratul Teritorial de Munca si la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Alba planul de restructurare, care presupune un program de concedieri colective, facand toate eforturile posibile pentru a diminua impactul social al acestei masuri. Cumulat, circa 1.000 de familii din zona miniera a Muntilor Apuseni vor fi afectate de reducerea activitatii companiei miniere", a precizat RMGC in comunicat.

Potrivit companiei, 367 dintre cei 481 de salariati ai RMGC isi vor pierde locul de munca incepand cu luna aprilie 2014, peste 100 de locuri de munca din programele sociale finantate de RMGC se vor pierde ca urmare a reducerii de activitate, alte peste 300 de locuri de munca de la companiile furnizoare de bunuri si servicii (materiale de constructii, transport, reparatii auto, alimente, papetarie, echipamente IT, servicii de arhitectura si proiectare etc) din Rosia Montana, din zona Muntilor Apuseni si din judetul Alba se estimeaza ca se vor pierde, iar 283 de beneficiari ai programului social pe care RMGC l-a derulat in Rosia Montana si in zona au ramas fara niciun sprijin.

RMG precizeaza ca va mentine, la un nivel restrans, activitatile care permit pastrarea licentei miniere si continuarea avizarii proiectului, la care se adauga si un nivel minim de activitati administrative si de suport."Se va reduce la minimum numarul angajatilor implicati in alte activitati care in acest moment sunt stopate sau foarte mult restranse - cum ar fi constructii, restaurarea obiectivelor de patrimoniu, cercetarea si restaurarea galeriilor miniere, restaurarea caselor din centrul istoric al localitatii, activitati de relocare, comunicare etc. Astfel, lucrarile de amenajare a galeriei Catalina Monulesti vor fi suspendate, lucrarile de proiectare si reabilitare ale Centrului Istoric al Rosiei Montane vor fi suspendate, lucrarile de amenajare a unitatilor de primire turisti (hotelul "Primaria Veche" precum si pensiunea din Scoala Veche) vor fi suspendate si toate programele de asistenta sociala si comunitara vor fi suspendate", se mai arata in comunicat.

Dezvoltatorul proiectului minier Rosia Montana va rata fereastra de oportunitate pentru flotarea la bursa londoneza din cauza intarzierilor aparute in aprobarea proiectului, a scris recent cotidianul Daily Telegraph.

Compania canadiana Gabriel Resources intentiona sa acceseze piata londoneza pentru vanzarea unor obligatiuni in valoare de 1,5 miliarde de dolari cu care sa finanteze dezvoltarea proiectul minier Rosia Montana.á

Insa, din cauza incertitudinii politice, obtinerea autorizatiilor necesare pentru acest proiect a fost amanata.

Comisia parlamentara speciala pentru Rosia Montana a respins, pe 11 noiembrie 2013, proiectul in forma venita de la Guvern. O a doua incercarea pentru aprobarea proiectului a esuat in luna decembrie. Intre timp, coalitia guvernamentala a fost modificata, locul liberalilor fiind luat de UDMR.á

ôRosia Montana a devenit un subiect de disputa in alegerile prezidentiale din luna noiembrie. As fi foarte surprins daca se va intampla ceva in restul anului 2014ö, a declarat directorul general de la Gabriel Resources, Jonathan Henry.á

Compania Rosia Montana Gold Corporation este o societate miniera romano-canadiana care deruleaza proiectul minier de la Rosia Montana, aflandu-se in prezent in stadiul de evaluare si autorizare a acestuia. Proiectul ar insemna exploatarea cu cianuri a zacamantului auro-argintifer din zona, astfel incat a starnit numeroase controverse si proteste.

Citeste siáTransilvania, terenul de aur minat: Rosia Montana a adormit, 13 noi proiecte s-au trezit
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Andreea a spus:
01/04/2014 19:22
Din pacate, nu e o pacaleala cu ocazia zilei de 1 Aprilie. E cat se poate de real si guvernantii nostri ar trebui sa constientizeze ca nu e de joaca, sunt vietile a mii de oameni in joc, inca multe alte locuri de munca s-ar deschide daca ar incepe proiectul
 
Alina Elena a spus:
01/04/2014 21:59
daca statul ar fi venit cu o decizie in timp ce Rmgc deja pompa bani in Romania, platea taxe, avea oameni angajati, nu s-ar fi ajuns la somaj. Si-asa somajul in zona e mare, de ce vrea statul sa fie marit?
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 Octombrie 2020, 19:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter