COMPANII

Ajutor de stat de 5,4 mil. euro pentru o fabrica de componente Airbus la Cluj

05 octombrie 2015, ora 17:04 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
airbusf.jpg
Sonaca Aerospace Transilvania SRL, beneficiind de consultanţa din partea casei de avocatura Noerr, a obtinut de la autoritatile romane un ajutor de stat in valoare de 24.1 mil. lei (5.4 mil. euro).

Sonaca S.A. este o companie din sectorul aerospatial, cu sediul in Belgia, obiectul sau de activitate constand din proiectarea, fabricarea, montarea si testarea de structuri aerospatiale si subsisteme asociate acestora.

Pentru a satisface expectativele ÅŸi comenzile clientilor, Sonaca isi extinde activitatea in Europa de Est prin intermediul unei investitii de tip greenfield in valoare de cateva milioane de euro in sectorul aerospatial, urmand a pune bazele unei unitati de productie in Romania, in comuna Moldovenesti, judetul Cluj, avand drept obiectiv principal dezvoltarea unei capacitati industriale si specializarea in activitatile complementare grupului.

La mijlocul lunii septembrie, in vederea finanţarii proiectului, Sonaca Aerospace Transilvania SRL, beneficiind de consultanta din partea avocatilor Noerr, pe parcursul pregatirii intregului proiect de investitie, a obţinut de la autoritatile romane un ajutor de stat in valoare de 24,1 milioane lei (5,4 milioane euro). Intregul proiect are o valoarea totala de 52 milioane lei (11,8 milioane euro), suma ce va fi investita in perioada 2015-2017.Proiectul consta in cladiri, drumuri rutiere, echipamente si instalatii care vor fi investite in perioada 2015-2017 pentru a produce piese pentru aeronavele de tip Embraer si Airbus. Pe baza scenariului actual, este planificat ca noua fabrica de productie sa functioneze in doua ture, iar oamenii sa fie angajati pe masura ce activitatea de productie se va intensifica.

Grupul Sonaca este activ in proiectarea, fabricarea, montarea si testarea de structuri metalice si compozite aerospatiale si sisteme asociate acestora. Avand peste 80 ani de istorie, Sonaca a dobandit o expertiza recunoscuta la nivel mondial in proiectarea si productia de dispozitive de hipersustentatie si sisteme asociate acestora.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 17:06
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter