- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Astra si Omniasig au depus oferte pentru asigurarea flotei Tarom

06 Mar, 14:19 • Redactia DailyBusiness
Astra Asigurari si Omniasig Vienna Insurance Group au depus, la sfarsitul lunii februarie, oferte pentru asigurarea flotei Tarom, au declarat surse apropiate companiei aeriene, citate de Mediafax.
Astra si Omniasig au depus oferte pentru asigurarea flotei Tarom

Polita va fi incheiata pentru intervalul 1 mai 2011-30 aprilie 2012 si va include servicii de asigurare CASCO pentru aeronave civile si piese de schimb si de asigurare de raspundere fata de pasageri, bagaje, marfa, posta si terti. Ofertele au fost deschise luni.

In prezent, flota operatorului aerian este asigurata de Astra, contractul urmand sa expire la finalul lunii aprilie. Pentru aceasta polita, compania a incasat o prima intre 3 si 4 milioane de dolari, potrivit surselor citate.

Suma asigurata de Astra se ridica la 522,5 milioane de dolari pentru polita CASCO si de 750 milioane de dolari pentru partea de raspundere civila fata de terti.

Astra a mai asigurat flota Tarom si in anii 2007 si 2008.

Pentru polita din 2007, asiguratorul a platit o despagubire de 10 milioane de dolari, in urma avarierii unui Boeing 737- 300 in luna decembrie a anului respectiv, dupa ce aeronava a lovit o masina de intretinere ramasa pe pista aeroportului international Henri Coanda Bucuresti.

Tarom opereaza o flota compusa din 26 aeronave.

In 2010, piata asigurarilor generale si de viata a scazut cu 5,7% la 8,36 miliarde de lei.

Asigurarile generale, care includ si politele din domeniul transporturilor aeriene, au coborat cu 7,5%, la 6,69 miliarde de lei.