COMPANII, FINANTE-BANCI

BCR Pensii a castigat un proces impotriva Concurentei

26 ianuarie 2012, ora 17:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
lege.jpg
Curtea de Apel Bucuresti a admis miercuri actiunea promovata de BCR Pensii impotriva deciziei emise de Consiliul Concurentei prin care BCR Pensii fusese amendata pentru o presupusa intelegere incheiata in 2007 pe piata administrarii fondurilor de pensii private obligatorii.

In total, Consiliul Concurentei sanctionase 14 administratori de fonduri de pensii private obligatorii cu o amenda in cuantum de 5,2 milioane de lei. Dintre acestia, 9 au contestat in justitie decizia Consiliului Concurentei.

BCR Pensii, reprezentata de Tuca Zbarcea & Asociatii, contestase in 2010 Decizia nr. 39/2010 emisa de Consiliul Concurentei privind o amenda pentru o presupusa intelegere pe piata administrarii fondurilor de pensii private obligatorii.

Raluca Vasilache, avocat asociat, Ioana Hrisafi, avocat asociat si Anca Jurcovan, managing associate au coordonat cauza BCR Pensii.Decizia pronuntata ieri de Curtea de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

S-a remarcat faptul ca reclamantii impotriva Consiliului Concurentei castiga foarte rar procesele.

Instantele au devenit mai receptive la argumentele reclamantilor care contesta deciziile Consiliului Concurentei, dar in continuare, majoritatea deciziilor sunt in favoarea autoritatii.

In 2010, din 15 decizii pe fondul cauzelor, doar 3 au fost total sau partial favorabile reclamantilor.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 17:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter