- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Borbely: Autoritatile vor stabili in 2009 daca Posta Romana va fi privatizata

14 Aug, 16:13 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Comunicatiilor si Fondul Proprietatea vor decide anul viitor daca vor privatiza sau nu Posta Romana, a declarat joi Karoly Borbely, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
Borbely: Autoritatile vor stabili in 2009 daca Posta Romana va fi privatizata

„Anul acesta am preluat planul de restructurare a Postei din mers si urmeaza ca la anul, Guvernul viitor sa vada care este cea mai buna solutie”, a declarat Borbely, intr-o conferinta de presa.

Conform planului de restructurare a Postei Romane, trecerea companiei in proprietate privata ar putea avea loc in 2013.

„In momentul cand se ia o decizie pentru privatizarea unei companii, exista o perioada de 2-3-4 ani cand respectiva companie este pregatita. Cand se lanseaza stirea ca statul vrea sa privatizeze o societate, creste si interesul pentru aceasta. Se alege un consultant si se poate merge in doua directii – finalizarea privatizarii sau nu. Vom vedea anul viitor ce decizie vor lua Ministerul Comunicatiilor si Fondul Proprietatea, actionarii societatii”, a mai spus ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Posta Romana a inregistrat in primul semestru al anului 2008 o cifra de afaceri de 694 milioane lei (188 mil. euro), dupa o crestere de 44,7% fata de perioada similara a anului precedent, a anuntat joi compania.

Majorarea cifrei de afaceri este pusa pe seama volumului mai mare de prestatii din primul semestru fata de perioada similara din 2007, conform oficialilor companiei.