COMPANII

Monica Iacob Ridzi, condamnata la 5 ani de inchisoare cu executare

27 ianuarie 2014, ora 16:52 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
monicaridzi.jpg
Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi (foto) a fost condamnata, luni, de ICCJ, la cinci ani de inchisoare cu executare.

Sentinta a fost data in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului, decizia nefiind definitiva, scrie Mediafax.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob-Ridzi si alte 11 persoane au fost trimise in judecata in acest dosar in 3 mai 2011.

Ridzi, deputat si fost ministru al Tineretului si Sportului in perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie in forma continuata, participatie improprie la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic, savarsita prin incalcarea masurilor de securitate, participatie improprie la infractiunea de a modifica, sterge sau deteriora date informatice, fara drept.In 2011, un scandal puternic a scos-o in prim-plan pe Monica Iacob Ridzi.Aceasta a fost acuzata de procurorii DNA de abuz in serviciu, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie si complicitate la mai multe infractiuni facute de consilierii sai.

Ridzi ar fi folosit resursele financiare ale Ministerului "pentru a-si promova imaginea de om politic", desi acestea erau destinate evenimentelor pentru Ziua Nationala a Tineretului.

Anchetatorii mai sustineau ca Ridzi ar fi achizitionat ilegal produse electronice, in valoare aproximativ 100.000 de lei.

Spre sfarsitul lui 2011, aceasta a fost depistata cu o boala foarte grava la maduva osoasa.

Ridzi se afla printre celebritatile care au deschis Cutia Pandorei in justitie.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 10:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter