- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Pascal Prigent este noul director general al GSK Romania

15 Dec, 13:55 • Redactia DailyBusiness
Pascal Prigent (foto) este numit director general al GlaxoSmithKline (GSK) Romania incepand cu ianuarie 2011, au anuntat miercuri reprezentantii companiei farmaceutice.
Pascal Prigent este noul director general al GSK Romania

Acesta ii succede in functie lui Patrick Desbiens, care a fost numit vice-presedinte al diviziei Primary Care Operations, in cadrul GlaxoSmithKline Franta.

Pascal Prigent se alatura GSK venind din Eli Lilly Franta, unde a ocupat pozitia de head of the neurosciences and cardiovascular business unit, fiind responsabil de activitatile de marketing si vanzari pentru un portofoliu complex, cu o valoare de aproximativ 300 milioane de dolari.

In acelasi timp, el a detinut si functia de chief marketing officer, fiind responsabil de dezvoltarea strategiilor de marketing, sales force excellence si market research pentru celelalte business unit-uri.

Pascal Prigent si-a inceput cariera in industria farmaceutica in 1996, in compania Eli Lilly, ca reprezentant de vanzari, ocupand ulterior roluri in marketing, vanzari si general management in Franta, SUA si Chile.

Inainte de a se alatura Eli Lilly, Pascal a detinut pozitii in marketing si vanzari in Franta, Canada si in regiunea Asia Pacific, in cadrul companiei Rhone-Poulenc.

Ca director general al GSK Romania, Pascal va fi responsabil pentru cresterea si dezvoltarea diviziei farmaceutice a GSK si de Europharm Distributie.

Pascal Prigent a absolvit Reims Management School si, de asemenea, detine un MBA la INSEAD.