- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Piata de retail a inceput 2011 cu stangul: Scadere de peste 5% in ianuarie

03 Mar, 13:53 • Redactia DailyBusiness
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,7 % si respectiv, cu 5,6%, in ianuarie 2011 fata de aceeasi luna din 2010, potrivi datelor INS.
Piata de retail a inceput 2011 cu stangul: Scadere de peste 5% in ianuarie

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna ianuarie 2011, comparativ cu luna ianuarie 2010 a inregistrat o scadere cu 5,7% datorata scaderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-15,4%) si a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-7,4%). Vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 0,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2011, comparativ cu luna ianuarie 2010 a inregistrat o scadere cu 5,6% datorata scaderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-15,4%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-7,9%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-0,9%).

Fata de decembrie 2010, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut in ianurie ca serie bruta cu 29,4% si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna ianuarie 2011, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 29,4%, datorita scaderilor inregistrate la: vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-33,0%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-28,9%) si la vanzarile de produse nealimentare (-26,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2011, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 1,7% datorita cresterilor inregistrate la: vanzarile de produse nealimentare (+6,5%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,1%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate a scazut cu 4,6%.