Dezvoltatorii români ai proiectului de apartamente pasive LOFT Green Apartments din Mogoșoaia anunță că vor vinde în luna decembrie apartamente care nu vor avea facturi la utilități. Astfel, costurile cu apa caldă, căldura, răcirea și curentul electric vor fi suportate timp de doi ani de zile de către dezvoltator.
Practic toți cei care vor semna un antecontract luna aceasta pentru achiziția unei locuințe în ansamblul LOFT Green Apartments vor fi scutiți de plata facturilor, aceasta fiind o premieră pe piața de profil din România.
Iar după cei doi ani de zile în care locatarii nu vor plăti nimic, costurile pentru apă caldă, căldură și răcirea locuințelor sunt diminuate cu 80% față de un apartament vechi datorită pompelor geotermice pe care aceste locuințe le folosesc.
“Avantajul principal al apartamentelor pasive îl constituie costurile reduse pentru apă caldă, căldură și răcirea apartamentelor. Apartamentele noastre sunt izolate foarte bine pentru a reduce pierderile de căldură. De exemplu, la proiectul nostru de case pasive Ecovillas, locatarii plătesc în lunile de iarnă în jur de 100 de lei pentru încălzire și apă caldă”, spune Gabriel Focșeneanu – investitor LOFT Green Apartments.
LOFT green apartaments este primul ansamblu de apartamente pasive lansat pe piața imobiliară din România, care oferă un stil de a trăi viitorilor locatari prin felul în care este construit. Apartamentele utilizează energia regenerabilă, iar încălzirea se face cu ajutorul pompelor geotermale, montate sub pământ.
Pompele geotermale funcționează după același principiu ca al frigiderelor. Practic, ele captează căldura din pământ, care este constantă pe tot parcursul anului, și o aduc în apartamente cu ajutorul unui lichid ce parcurge un circuit închis.
Din acest punct de vedere, eficiența sistemului este de reprezentată de raportul 5:1, se produc cu ajutorul unui kilowat de energie electrică 5 kilowați termici.
Cum funcționează pompele termice
Temperatura pământului e constantă pe toată perioada anului, iar pompa de căldură recuperează necesarul de căldură al locuinței cu ajutorul unui lichid ce parcurge un circuit închis aflat la adâncime, iar cu ajutorul unui schimbător de căldură transferă căldura obținută în încălzirea din pardoseală. În felul acesta, în perioada rece se recuperează căldura, iar în perioada caldă a anului răcoarea.
Spre deosebire de modul de încălzire convențional care utilizează energie electrică, gaz sau combustibil solid pentru a genera căldură, pompa de căldură geotermică utilizează cu mult mai puțină energie, deoarece aceasta doar face un transfer de căldură deja existent în sol. În felul acesta, cu 1KW de energie electrică se produc 5KW de energie termică.
Cei trei constructori români, care au dezvoltat și proiectul de case pasive Ecovillas, au adus în România acest sistem din țările scandinave pentru o mai bună eficiență energetică și costuri reduse.
În total, la Mogoșoaia, vor fi construite trei blocuri cu 154 de apartamente, prima fază a proiectului va fi finalizată în mai 2019 - 44 de apartamente stil boutique, cu design unic. LOFT Green Apartments este un proiect rezidențial în valoare de 10 milioane de euro.
Dezvoltatorul Ecovillas este la a doua dezvoltare imobiliară în România, primul proiect fiind demarat în anul 2014, în sectorul 5, unde au ridicat 32 de case pasive. Proiectul caselor pasive Ecovillas s-a vândut în totalitate în anul 2016, iar de atunci valoarea acestora a urcat cu 35% la sută până în prezent.
COMPANII, REAL ESTATE
Primele blocuri din Romania fara facturi la intretinere. Incalzirea se face cu pompe geotermale
03 decembrie 2018, ora 16:47
Comentariile acestui material
[+] Adauga comentariul tau (niciun comentariu publicat)
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: [email protected]
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
Trimite Comentariul
Materialele zilei din COMPANII
09 decembrie 2019, ora 15:55 in Companii |
13 vizualizari |
0 comentarii
29 noiembrie 2019, ora 12:36 in |
27 vizualizari |
0 comentarii
14 noiembrie 2019, ora 11:40 in |
20 vizualizari |
0 comentarii
29 octombrie 2019, ora 12:47 in |
33 vizualizari |
0 comentarii
Articole similare
- Timon: Case in stil mediteranean sau japonez si vile la costuri lunare de 15 euro iarna
- Hotel Epoque asteapta o crestere de 20% a veniturilor din Food & Beverage in 2015
- Case pasive langa Bucuresti: Primul ansamblu rezidential cu design bioclimatic (Foto)
- Sebastien Delen, Ubisoft si Gameloft: In Romania, ne axam foarte mult pe iPhone
- Viitorul tehnologiei "ecran tactil": conceptul multi-touch
Ultima ora
- Mid Europa Partners anunta vanzarea companiei Walmark catre Stada (luni, 16:39)
- Producatorul berii Tuborg lanseaza si in magazine o marca promovata pana acum doar in Horeca (marti, 11:55)
- Consiliul Concurentei a autorizat preluarea a 33 de farmacii de catre Help Net (marti, 11:16)
- Studiu GfK: Puterea de cumparare a romanilor este in crestere cu 14% (miercuri, 14:15)
- Reff & Asociatii promoveaza noua avocati (luni, 12:39)
- Solutia gasita de o firma romaneasca pentru valorificarea namolului din statiile de epurare (luni, 16:50)
- Eficienta energetica pentru toti: o asociatie vrea program guvernamental pentru renovarea caselor (luni, 16:40)
- Soceram deschide o fabrica de BCA in Neamt (marti, 11:46)
- Lidl inaugureaza un magazin in Bucuresti (miercuri, 12:17)
- IMM-urile au dat drumul la angajari in 2019. Numarul de joburi a crescut cu peste 60% (miercuri, 12:12)