- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Laboratorul primei banci de celule stem din Romania a costat 500.000 euro

14 Jul, 17:33 • Redactia DailyBusiness
Furnizorul de servicii medicale Cord Blood Center a deschis la Cluj-Napoca prima banca de celule stem din Romania, dotata cu un laborator de procesare a sangelui placentar in valoare de 500.000 euro, au precizat luni, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii companiei de relatii publice Lowe PR.
Laboratorul primei banci de celule stem din Romania a costat 500.000 euro

Campania de lansare a primei banci private de celule stem din Romania, desfasurata la inceputul lunii iulie, a fost sprijinita de Lowe PR.

„Am acceptat provocarea lansata de Cord Blood Center vizavi de aceasta actiune, cu atat mai mult cu cat discutam despre prima banca privata de celule stem si primul laborator de procesare a sangelui placentar”, a declarat Hortensia Nastase, director general adjunct Lowe PR.

Cord Blood Center este prima companie autorizata in Romania sa ofere servicii de „family banking” (banca de depozitare sange placentar in regim privat). Compania s-a infiintat in anul 2004 si a primit autorizarea de functionare un an mai tarziu.

In luna martie 2006 a efectuat prima recoltare de sange placentar din Romania. Incepand cu anul 2007, aria de acoperire a recoltarilor s-a extins in intreaga tara, in prezent efectuandu-se recoltari pentru toti cetatenii romani stabiliti in tarile Uniunii Europene.

Cord Blood Center este unul dintre reprezentantii „Registrului Slovac al Celulelor Hematopoetice – Eurocord”.