- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Vanzarile Zentiva in Romania au scazut cu 30% in T1

24 Apr, 16:03 • Redactia DailyBusiness
Producatorul ceh de medicamente Zentiva a raportat vanzari in scadere cu 30% in Romania in primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada echivalenta din 2007, a informat joi compania.
Vanzarile Zentiva in Romania au scazut cu 30% in T1

La nivel de grup, rezultatele Zentiva au fost in crestere cu 30%, pana la 4,4 miliarde coroane cehesti (279,8 milioane dolari), pe fondul intrarii pe piata din Turcia.

„Rezultatele pe primele trei luni sunt in concordanta cu asteptarile noastre, semn ca noua platforma construita functioneaza la parametri optimi”, a declarat Jozef Belæík, zone manager Zentiva.

Rezultatele Zentiva au inregistrat insa scaderi de 10% in Republica Ceha, in timp ce pe celelalte piete externe, ca Rusia, Ucraina, Bulgaria si Ungaria, afacerile grupului farmaceutic au urcat cu 19%, raportat la monedele locale.

Zentiva este prezenta pe piata romaneasca prin subsidiara Zentiva Romania (fosta Sicomed).

Zentiva SA Romania este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu simbolul SCD, si are o capitalizare de piata de 210,56 milioane lei (58,9 milioane euro), aferenta ultimului pret, de 0,505 lei/actiune, stabilit in sedinta din 22 aprilie, potrivit datelor BVB.