- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cea mai bogată familie din lume este în doliu! Baronul Jacob Rothschild a murit la 87 de ani

27 Feb, 12:57 • Stefan Simion
Jacob Rothschild, reprezentantul celei mai bogate familii din lume, s-a stins din viață cu două luni înainte de a împlini 88 de ani. Dinastia din care provine are o avere de 500 trilioane de dolari, mai mult de jumătate din averea totală a lumii.
Cea mai bogată familie din lume este în doliu! Baronul Jacob Rothschild a murit la 87 de ani

Jacob Rothschild era filantrop, finanțator, dar și membru independent al Camerei Lorzilor britanici, în virtutea titlului de al 4-lea baron Rothschild, din 1991 până în 1998. Baronul era fiul lui Victor Rothschild, al treilea baron al dinastiei, şi al unei femei creştine anglicane care s-a convertit la iudaismul observant prin căsătorie.

Baronul Jacob Rothschild a încetat din viață

Provenind dintr-o familie cu origini evreieși, Rotschild va avea parte de funeralii care vor respecta ritul evreiesc.

„Tatăl nostru Iacov a fost o figură eminentă pentru multe persoane… ca un stimat finanţator, campion al artelor şi culturii, slujitor devotat al afacerilor publice, susţinător pasionat al activităţilor caritabile în Israel şi pentru cultura evreiască, ecologist entuziast, prieten, tată şi bunic iubit”, au scris cei patru copii ai săi într-un comunicat adresat agenției de presă britanice PA News, precizând că înmormântarea va fi una privată.

Jacob Rothschild

Citeste si Cât plătesc bogații din România pentru reamenajarea apartamentelor de lux! Costurile se ridică și la prețul a 3 apartamente de două camere din București

Jacob Rothschild a primit cele mai înalte onoruri britanice de la familia regală Windsor.

Cum a ajuns Jacob Rothschild unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Absolvent al Universității Oxford, Jacob a fost finanţator în banca familiei, NM Rothschild & Sons, începând din 1963. În 1980, acesta își creează propria companie, J Rothschild Assurance Group, în colaborare cu Sir Mark Weinberg.

A fondat, de asemenea, Windmill Hill Asset Management pentru a gestiona portofoliul filantropic al familiei. A fost președintele RIT Capital Partners plc, unul dintre cele mai mari trusturi de investiții cotate la Bursa de Valori din Londra, cu o valoare a activului net de aproximativ 2 miliarde de lire sterline.

Deși a fost în principal interesat de finanțe, Jacob Rotchild a manifestat interes și pentru afacerile cu petrol. În 2013, a achiziționat de la guvernul israelian, prin compania Genie Energy, dreoptul exclusiv de exploatare a unui zăcământ de ţiţei din zona ocupată a Golanului sirian.

 

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult