- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

În concediu pe gratis! Țările care oferă vacanțe și case, fără a da un ban la schimb

07 Mar, 18:30 • Constantin Cristina
Țările au recurs la oferirea gratuită a vacanțelor, chiar și a caselor, după ce numărul vizitatorilor a scăzut semnificativ. Astfel, aceste țări încurajează oamenii să le viziteze și contribuie la ridicarea economiei.
În concediu pe gratis! Țările care oferă vacanțe și case, fără a da un ban la schimb

Țările fac eforturi mari pentru a readuce din numărul turiștilor la nivelul anterior. Majoritatea țărilor au trecut printr-o perioadă destul de dificilă după valul pandemic de COVID-19, a relatat businessmagazin.ro.

Destinațiile precum Hong Kong și anumite regiuni din Italia au hotărât să ofere turiștilor oferte de călătorii gratuite, chiar și case pentru a ridica nivelul de turiști și a echilibra din nou economia, a spus CNBC.

Citește și: Care e orașul din România care oferă gratuități turiștilor până la final de an. Ce condiții trebuie să îndepliniți

Țările care se luptă pentru stimularea turismului

Cea mai nouă țară care se confruntă cu numărul scăzut de vizitatori, caută în continuare soluții pentru a stimula turismul. Taiwanul pune la bătaie 160 de dolari de persoană sau 650 de dolari pentru grupurile care se decid să viziteze insula.

țările fără turiști
țările fără turiști

Directorul general al Biroului de Turism din Taiwan, Chang Shi-chung, a anunțat că banii vor fi trimiși printr-un card turistic digital, tocmai pentru a veni direct în ajutorul turismului taiwanez. Vizitatorii vor putea beneficia de acei bani pentru a lua masa, cazare și alte cheltuieli.

Taiwanul încearcă să atragă cât mai mulți turiști din Japonia, Coreea de Sud, Asia de Sud-Est, Hong Kong şi Macao, Europa şi SUA. Numărul turiștilor a scăzut la 900.000 în 2022, comparativ cu anul 2019 cu 11,8 milioane de turiști, potrivit Biroului de Turism din Taiwan.

Momentan nu se știe când şi cum va începe Taiwanul să distribuie cardurile turistice digitale, deoarece guvernul nu a făcut încă planul public în mod oficial.

Alte articole: Noi facilități pentru turiști! Un oraș din România oferă acces gratuit la obiectivele turistice, la transportul public și reduceri la cafenele