- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

O nouă decizie autoritară. China i-a închis pe vizitatorii Disneyland Shanghai în incintă și i-a obligat să se testeze pentru Covid.

31 Oct, 21:48 • Gabriela Andreescu
Autorităţile din Shanghai au precizat pe contul oficial WeChat că parcul nu permite oamenilor să intre sau să iasă, iar toţi vizitatorii aflaţi în interiorul parcului trebuie să aştepte rezultatele testelor înainte să poată pleca. Toate persoanele care au vizitat parcul după data de 27 octombrie trebuie să se testeze pentru COVID-19 de trei ori pe parcursul a trei zile, au mai spus autorităţile.
O nouă decizie autoritară. China i-a închis pe vizitatorii Disneyland Shanghai în incintă și i-a obligat să se testeze pentru Covid.

Disney Resort din Shanghai și-a suspendat brusc operațiunile, pentru a pune în aplicare o serie de măsuri de prevenție împotriva COVID-19, iar toți vizitatorii prezenți trebuie să rămână în parc până când obțin un rezultat negativ la testul pentru depistarea coronavirusului, informează Reuters.

Complexul a anunțat la ora locală 11:39 (03:39 GMT) că va închide imediat principalul parc de distracții și zonele adiacente, inclusiv strada comercială, până la noi ordine pentru a respecta măsurile pentru combaterea transmiterii virusului.

Cu toate că autoritățile chineze au impus decizii extreme, atracţiile au funcţionat în continuare pentru vizitatorii nevoiţi să rămână în parc după anunţul închiderii, au relatat utilizatori ai reţelelor de socializare. Un purtător de cuvânt al Shanghai Disney Resort a spus că parcul operează în continuare „oferte limitate” şi că urmează măsurile în conformitate cu recomandările autorităţilor sanitare chineze.

Nevoit să se supună restricțiilor draconice al Chinei, parcul a anunțat sâmbătă că a început să opereze cu un număr redus de angajați pentru a respecta măsurile anti-COVID-19.

Aceasta nu este, însă, prima încercare a Chinei de a controla cu mână de fier activitățile de divertisment, în numele politicii anti-Covid. Shanghai Disney Resort a fost închis timp de peste trei luni în timpul lockdownului impus în Shanghai la începutul anului. Parcul a fost de asemenea închis timp de două zile în noiembrie anul trecut când peste 30.000 de vizitatori au rămas blocați în interior, după ce autoritățile au dat dispoziție ca toți aceștia să fie testați în cadrul unui exercițiu de depistare a contacților.

China i-a închis pe vizitatorii Disneyland Shanghai în incintă și i-a obligat să se testeze pentru Covid
China i-a închis pe vizitatorii Disneyland Shanghai în incintă și i-a obligat să se testeze pentru Covid

Înregistrările video care au circulat luni pe platforma chineză de socializare Weibo arată oameni care se precipită spre porţile parcului, deja închise. Reuters nu a reuşit să verifice autenticitatea acestor înregistrări, iar Shanghai Disney Resort nu a răspuns unei întrebări referitoare la numărul persoanelor prinse înăuntru, precizează agenţia de presă.

Autorităţile locale continuă să impună pe teritoriul Chinei măsuri neaşteptate şi extreme în scopul eliminării oricărei posibilităţi de transmitere a virusului după apariţia unor cazuri, în concordanţă cu protocolul ultra strict de „toleranţă zero” la COVID-19.

Parcul tematic al studiourilor Universal, din capitala Beijing, s-a redeschis luni după ce a fost închis timp de cinci zile tot din cauza măsurilor anti-COVID-19.

Shanghai a raportat 10 cazuri de coronavirus cu transmitere locală pentru data de 30 octombrie, toate asimptomatice.

Citește și: Dezastru pentru China: creşterea economică a Chinei va rămâne în urmă faţă de restul Asiei pentru prima dată din 1990

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult