- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Omenirea se apropie de al treilea război mondial! Avertismentul lui Zelenski! Care este poziția Chinei

20 Feb, 18:59 • Polojan Tudor
Planeta întreagă se apropie încet, încet, de cel de-al treilea război mondial. Anunțul vine din partea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenskyi.
Omenirea se apropie de al treilea război mondial!  Avertismentul lui Zelenski! Care este poziția Chinei

În urmă cu puțină vreme, președintele ucrainean Volodimir Zelenskyi a făcut un anunț care pune toată omenirea pe gânduri. Acesta susține că al treilea război mondial se apropie cu pași repezi, totul depinzând de doar două țări, scrie impact.ro.

Astăzi, 20 februarie 2023, președintele Zelenskyi s-a declarat total îngrijorat de un posibil război mondial. Potrivit acestuia, totul depinde de China și Rusia.

Zelenskyi a transmis Chinei un mesaj prin care roagă China să nu se alăture Rusiei în războiul împotriva Ucrainei. Conform spuselor lui, acest lucru ar duce inevitabil la un război mondial.

„Pentru noi este important ca China să nu sprijine Federaţia Rusă în acest război”, a subliniat președintele ucrainean într-un interviu acordat ziarului nemțesc Die Welt.

„De fapt, aş vrea să fie alături de noi. Dar, deocamdată nu cred că este posibil”, a adăugat președintele ucrainean.

Liderul mai spune că vede o oportunitate pentru China de a face o evaluare pragmatică asupra situației. Dacă Rusia se va alia cu China, un război mondial este inevitabil, iar China nu este conștientă de acest lucru.

Mai citește și: Republica Moldova intră în Uniunea Europeană! „Ne uitam cu speranţă către viitor”! Rezultatele Adunării Parlamentare Euronest

Ne apropiem de al treilea război mondial / sursa foto: foto sugestiv
Ne apropiem de al treilea război mondial / sursa foto: foto sugestiv

China și posibilitatea unui război mondial

La 361 de zile de la invazia Rusiei asupra Ucrainei, China ne face iar să ne ridicăm semne de întrebare legate de posibila disponibilitate a acesteia de a sprijini militar Rusia. Pe 19 februarie, duminică, secretarul de stat american, Anthony Blinken, a făcut declarații cu privire la faptul că serviciile de informații americane spun că Beijingul ia în considerarea furnizarea de armament militar către Rusia.

Xi Jinping a declarat că aceste informații sunt eronate și că nu se va întâmpla așa ceva. China își menține o poziție care pare a fi una pacifistă, însă ambiguă, nesigură.

Țara nu a criticat niciodata acțiunile Rusiei și nici nu a dorit să le denumească „invazie”. Acest lucru nu a fost făcut din respect pentru Kremlin și întreaga Rusie.

Totuși, Xi Jinping spune că suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor națiunilor trebuie apărate. Rămâne de văzut, totuși, ce se va întâmpla în viitorul apropiat.

Te-ar mai putea interesa și: Planul Rusiei de a destabiliza Republica Moldova este pus la încercare! Ministrul Aurescu va crea un „un regim separat de sancţiuni”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult