- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Se deschide o nouă piață de desfacere pentru crescătorii de oi din România. Anunțul făcut de ANSVSA

23 Feb, 20:41 • Adrian Popovici
Autoritățile române și cele algeriene au ajuns la un acord cu privire la certificatele sanitare veterinare necesare pentru exportul de ovine și carne de ovine din România către Algeria. Acest acord, negociat prin ANSVSA, reprezintă primul pas esențial în procesul de demarare a exporturilor către această destinație.
Se deschide o nouă piață de desfacere pentru crescătorii de oi din România. Anunțul făcut de ANSVSA

Autoritățile române și cele algeriene au ajuns la un acord crucial în ceea ce privește exportul de ovine și carne de ovine din România în Algeria. Acesta reprezintă un progres semnificativ în direcția deschiderii unor noi piețe pentru produsele agricole românești. Potrivit informațiilor furnizate de ANSVSA, acest acord este rezultatul unor negocierilor și demersurilor întreprinse de autoritățile române, transmite Profit.ro.

Primul pas în acest proces a fost agrearea certificatelor sanitare veterinare necesare exportului de ovine și carne de ovine către Algeria. Această etapă, conform ANSVSA, a necesitat eforturi considerabile pentru îndeplinirea cerințelor tehnice specifice impuse de partea algeriană. Însă, eforturile depuse au dat roade, iar confirmarea oficială primită vineri de la omologii algerieni reprezintă o validare a muncii depuse și a angajamentului pentru dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale.

Pe lângă acest prim pas, următoarea etapă esențială constă în organizarea de vizite în România a unor delegații algeriene formate din specialiști și oameni de afaceri interesați de astfel de schimburi comerciale. Acest lucru va facilita o mai bună înțelegere a proceselor implicate și va deschide calea pentru o cooperare mai strânsă între companiile din cele două țări.

Se deschide o nouă piață de desfacere pentru crescătorii de oi din România. Anunțul făcut de ANSVSA. Credit foto: Unsplash
Se deschide o nouă piață de desfacere pentru crescătorii de oi din România. Anunțul făcut de ANSVSA. Credit foto: Unsplash

Citește și: Subvenții APIA 2024. A fost anunțată data la care românii primesc banii pentru animale

ANSVSA a negociat condițiile în care România va putea exporta oi și carne de ovine în Algeria

„Confirmarea vine ca urmare a negocierilor demarate la începutul lunii ianuarie de ANSVSA cu Excelența Sa, Abdelmadjid Naamoune, ambasadorul Republicii Alegeriene Democratice și Populare în România. Președintele Alexandru Bociu a întreprins toate demersurile pentru accelerarea formalităților necesare și, împreună cu o echipă de experți din cadrul ANSVSA, a soluționat cerințele tehnice ale părții algeriene pentru exportul de ovine și carne de ovine, având în vedere interesul deosebit manifestat de partea algeriană”

, se arată în documentul citat.

Reprezentanții ANSVSA au subliniat importanța acestui acord și au evidențiat determinarea lor de a accelera procesul pentru a demara exporturile cât mai curând posibil. Este de remarcat că această înțelegere vine ca rezultat al unor eforturi diplomatice intense, iar cooperarea dintre autoritățile române și cele algeriene este esențială pentru succesul acestui demers.

În concluzie, agrearea certificatelor sanitare veterinare pentru exportul de ovine și carne de ovine reprezintă un pas semnificativ în direcția diversificării piețelor de desfacere pentru produsele agricole românești. Acest acord deschide noi oportunități pentru producătorii români și consolidează relațiile economice dintre România și Algeria.

Citește și: Pesta porcină și gripa aviară au anulat comerțul cu animale. Oborul s-a mutat pe OLX și pe Facebook

Tags: