- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Unul dintre miliardarii lumii, activ implicați în afacerile din fotbal, a fost arestat. Echipa riscă retrogradarea

27 Jul, 15:01 • Stefan Simion
Unul dintre cele mai importante cluburi de fotbal din lume ar putea consemna probleme serioase din punct de vedere financiar. Anunțul nefericit a venit chiar înainte de startul sezonului competițional. 
Unul dintre miliardarii lumii, activ implicați în afacerile din fotbal, a fost arestat. Echipa riscă retrogradarea

Vești proaste pentru jucătorii, staff-ul și suporterii celor de la Tottenham Hotspur. Joe Lewis (86 de ani), patronul clubului, a fost arestat în Statele Unite ale Americii (SUA) pentru insider trading – tranzacționarea acțiunilor la bursă în baza unor informații despre o companie ce nu au fost făcute publice, aspect ce pune sub semnul întrebării viitorul acționariat al clubului de fotbal londonez, scrie presa internațională.

În ultimii ani, mai mulți oameni de afaceri și-au exprimat dorința de a prelua echipa, însă nicio afacere nu s-a mai concretizat.

Multimiliardarul arab Nasser Al-Khelaifi, preșdinte al Qatar Sports, a dicutat deja cu Daniel Levy, omologul de la Tottenham, cu privire la o posibilă achiziție a unui pachet de acțiuni, în ianuarie. Arabii și-ar dori un pachet minoritar de acțiuni.

Pentru Lewis, fondator al firmei de investiții Tavistock Group, ar putea urma multiple procese. Afaceristul este acuzat inclusiv de fraudă cu valori mobiliare.

În plus, potrivit regulamentului din Premier League – prima ligă engleză de fotbal, este interzis ca un proprietar cu condamnare să aibă un club de fotbal, nici măcar indirect.

Anul trecut, Roman Abramovich a fost nevoit să vândă Chelsea, pe fondul sancțiunilor aliaților NATO împotriva Rusiei.

Tottenham, unul dintre cele mai puternice cluburi de fotbal din Anglia, dar care niciodată nu reușește să câștige vreun trofeu

În 2023, Tottenham a încheiat campionatul pe locul 8, deci nu a reușit să se califice în competițiile europene. Manchester City a câștigat titlul, cu 89 de puncte, urmată de Arsenal, cu 84 de puncte, Manchester United – 75 de puncte, Liverpool – 67 de puncte, Brighton – 62 de puncte și Aston Villa – 61 de puncte.

În 2022, Tottenham a terminat pe 3, iar în 2021 pe poziția a șaptea.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult