FINANTE-BANCI

Animalele de companie, in atentia asiguratorilor: “RCA” pentru caini sau pisici

30 septembrie 2013, ora 16:40, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
caine-pisica.jpg
Compania Astra Asigurari a lansat asigurarea complexa de raspundere civila a proprietarilor de animale de companie. Un fel de “RCA” pentru animale.

Produsul se adreseaza tuturor proprietarilor de animale de companie (caini, pisici si cai) si are doua sectiuni: asigurarea facultativa de accidente a animalelor de companie si asigurarea pentru raspunderea proprietarilor si detinatorilor temporari de animale de companie (respectiv persoanele care tin in custodie pentru o perioada determinata animale de companie, de exemplu: prieteni, hotel/pensiuni pentru caini sau pisici). Se poate opta pentru oricare dintre sectiuni sau pentru ambele.

Limita maxima a raspunderii pentru fiecare eveniment este de 5.000 de euro, iar cea corespunzatoare limitei pentru intreaga perioada asigurata este de 25.000 de euro.

Primele de asigurare pleca de la 30 de euro/an, in functie de varsta si sanatatea animalului de companie, de riscurile asigurate si de conditiile de adapost (in interiorul locuintei, adapost in tarc, in afara localitatii, adapost in grajd pentru cabaline).Sunt acoperite riscuri precum: spitalizarea animalelor ca urmare a unui accident, tratamentele in clinici veterinare, vatamarea sau decesul cauzate direct cat si ca urmare a distrugere a adapostului, accidente rutiere, dar si avarii/pierderi la bunuri, culturi, plante dentrologice sau de apartament apartinand tertilor, cheltuieli adiacente pentru evaluarea si dimensionarea prejudiciilor, cheltuieli de judecata la care este obligat asiguratul in procesul civil, daunele materiale etc.


Se pot asigura si puii animalelor.

In contextul celor mai recente evenimente, cred ca iubitorii de animale au nevoie de un produs atat de complex. Am testat piata, iar in prima zi din momentul lansarii produsului am vandut primele 40 de polite. In definirea acestui produs ne-am inspirat din polite existente in alte tari din Europa. Mai mult, exista zone din Germania, de exemplu, in care acest tip de asigurare este chiar obligatorie. Consideram ca acest produs de asigurare ar putea fi solutia si pentru rezolvarea problemelor cainilor comunitari”, a declarat Iulius Alin Bucsa, presedinte directorat Astra Asigurari.

Compania a inregistrat in primul semestru din acest an un volum al primelor brute subscrise de 601,677 milioane de lei, in crestere cu 16% fata de perioada similara a anului trecut.

Astra Asigurari s-a desprins in 1991 din fostul ADAS. Compania a deschis doua sucursale in afara teritoriului Romaniei, in Ungaria, la finalul anului 2010 (Astra Biztosio), respectiv in Slovacia (Astra Poistovna) in decembrie 2012.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter