- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Asigurarile private de sanatate pentru angajati au crescut rapid anul trecut

04 Mar, 00:01 • adrian.mihaltianu
Numarul asigurarilor private de sanatate incheiate de catre companii pentru angajatii lor a fost in crestere accelerata anul trecut, in cazul unor firme de asigurari chiar dublandu-se, iar numarul companiilor care ofera astfel de asigurari este de asemenea in crestere cu cateva zeci de procente, spun jucatorii din piata.
Asigurarile private de sanatate pentru angajati au crescut rapid anul trecut

Numarul asigurarilor private de sanatate incheiate de Allianz-Tiriac Asigurari s-a dublat in 2007, a declarat pentru DailyBusiness Ofelia Neagu, reprezentant comunicare si relatii publice al companiei.

De asemenea, alti jucatori din piata considera ca numarul persoanelor juridice care incheie astfel se asigurari pentru angajati este in crestere.

„Numarul angajatorilor care ofera asigurari de sanatate a crescut cu peste 40% anul trecut, fata de anul 2006”, a spus Geraldina Chirculescu, sef serviciu PR Omniasig Asigurari de Viata.

Ce fel de produse ofera societatile de asigurari

Allianz-Tiriac Asigurari ofera trei produse de grup, respectiv Standard, Optim si Extra. Asigurarile sunt incheiate de catre persoanele juridice, in beneficiul angajatilor, pe o perioada de 12 luni. Acoperirea riscului inceteaza in momentul in care asiguratul implineste 65 ani sau cand isi pierde calitatea de angajat al companiei care a incheiat polita de asigurare.

In functie de planul de asigurare ales, Allianz ofera acces la consultatii de medicina generala, consultatii medic specialist, investigatii medicale, analize de laborator in scop de diagnosticare, servicii de ambulanta, spitalizare, tratament restaurativ dentar postaccident de munca sau rutier.

Planurile de sanatate ale Interamerican, atat cele individuale cat si cele adresate companiilor, cuprind consultatii la medic, indiferent de specializare, toate procedurile medicale, toate examenele de diganostic, control anual preventiv, imagistica, interventii chirurgicale, spitalizare in Euroclinic, transport de urgenta si acces 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana la Centrul de Coordonare 9677.

„In acest moment, Medisystem, produsul de sanatate al Interamerican, ofera doua planuri individuale (Basic si Full Plan) si trei planuri de grup (Medisystem Classic benefits, Medisystem extra Benefits si Medisystem Executive)”, a declarat Frans van der Ent, CEO Interamerican Romania.

„Unul dintre planuri ofera acoperire pentru interventii majore in strainatate, asigurarea medicala de calatorie si acces la a doua opinie in sistem sau in afara lui. Durata unei polite de asigurare este pentru 1 an de zile”, a spus Frans.

Omniasig Asigurari de Viata ofera doua produse de asigurari private de sanatate, Omvisan, ce este adresat tuturor persoanelor si Dental Care, un produs de stomatologie privata adresata de regula pentru grupuri, dar care se poate incheia si individual.

„Produsul nostru Omvisan cuprinde 9 tipuri de asigurare in care sunt cuprinse diverse servicii de asigurare in functie de ceea ce doreste clientul, respectiv control medical 1 an, consultatii de specialitate/an, ambulanta, proceduri de diagnosticare, mica chirurgie, medicina fizica si recuperatorie”, a spus Geraldina Chirculescu.

„Dental Care ofera diverse servicii, precum examen initial, radiografii, extractie, urgente, obturatie de amalgam, tratament canal, extractie chirurgicala, examen anual, detartaj”, a adaugat ea.

Cat costa o asigurare de sanatate?

Pretul politelor de asigurare se calculeaza in functie de planul ales, varsta, ocupatie, istoric medical si alte criterii.

„Estimativ, pentru o persoana care are intre 20 si 40 de ani, un Basic Plan costa 30 de euro/luna, in timp ce un Full Plan pentru aceeasi categorie de varsta costa in jur de 60 de euro/luna. Planurile individuale au si o varianta Family, pentru care se acorda discounturi in functie de numarul membrilor familiei”, a declarat Frans van der Ent, CEO Interamerican Romania.

„Pentru planurile de grup se acorda discounturi in functie de numarul membrilor, dar nu mai putin de 10 persoane. Pentru aceeasi categorie de varsta mentionata si pentru planurile individuale, respectiv 20-40 de ani, daca o companie va alege un Medisystem Classic benefits va plati in jur de 16,58 euro/luna per angajat, pentru Medisystem Extra Benefits 20,97 euro/luna per angajat, iar pentru cel mai complex plan de grup, Medisystem Executive 30,91 euro/luna per angajat”, a adaugat el.

Pretul unei asigurari Omvisan, a societatii Omniasig, poate varia intre 6 si 30 euro/luna per persoana, cu serviciile aferente fiecarui tarif, iar pretul produsului Dental Care incepe de la 2 euro pana la 8 euro/luna per persoana.

„In functie de planul de asigurare ales, domeniul de activitate si varsta asiguratului, pretul unei asigurari variaza intre 45 lei/luna si 144lei/luna”, a spus Ofelia Neagu, reprezentant comunicare si relatii publice Allianz-Tiriac Asigurari.

Asigurarile private de sanatate sunt deductibile, numai pentru angajatori, in limita a 200 euro pe an pentru fiecare persoana, la calculul profitului impozabil. Majoritatea societatilor de asigurari considera ca daca sumele platite pentru asigurarile private de sanatate ar fi deductibile si pentru persoanele fizice, acestea ar fi mult mai interesate de astfel de produse.