- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Astra Asigurari a deschis un centru de daune in Bucuresti

03 Jun, 14:54 • adrian.mihaltianu
Astra Asigurari a inaugurat marti, la sediul agentiei Barbu Vacarescu, un centru de constatari de daune,ce ar putea analiza aproximativ 7.000 de dosare anual, potrivit reprezentantilor companiei.
Astra Asigurari a deschis un  centru de daune in Bucuresti

Centrul va deservi atat municipiul Bucuresti, cat si zonele limitrofe. Aici, asiguratii din segmentul retail pot efectua atat constatarea daunelor, cat si deschiderea dosarului de daune.

„Investitia este doar la nivelul dotarilor, deoarece cladirea este inchiriata”, a declarat Radu Mustatea, directorul general al companiei.

Astra Asigurari mai detine in prezent un departament de daune in sediul sucursalei Bucuresti de pe strada Slatineanu, unde se vor solutiona dosarele pe segmentul corporate, leasing, aviatie.

„Dorim sa deschidem noi centre de constatare in orasele dezvoltate din tara, precum Brasov, Cluj- Napoca sau Timisoara, insa intai vrem sa vedem cum va avolua cel din Bucuresti”, a spus Mustatea.

Astra este a patra companie care deschide un centru de constatare in Bucuresti, dupa Omniasig, BCR Asigurari si Allianz-Tiriac.

Asiguratorul a realizat in primul trimestru al acestui an un profit de aproximativ 1 milion de lei, dupa pierderea de 11,36 milioane lei din aceeasi perioada anului 2008.

„Pentru trimestrul 2 al acestui an ne asteptam ca profitul sa fie mai mare decat in primele trei luni”, a mentionat Radu Mustatea.

Compania a inregistrat in primul trimestru al anului un volum de prime brute subscrise totale de 137.641.023 lei, in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului 2007.

Astra Asigurari, infiintata in 1991, are ca principali actionari companiile Nova Trade si Uniqa Group, liderul pietei austriece de asigurari.