FINANTE-BANCI, BURSE

Astra Asigurari a finalizat prima operatiune de majorare a capitalului social

03 octombrie 2014, ora 18:08 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
asigurari.jpg
Administratorul Special al Societatii Asigurare Reasigurare Astra SA, KPMG Advisory SRL, anunta incheierea cu succes a primei operatiuni de majorare a capitalului social, una din masurile importante prevazute de planul de redresare al societatii aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Finalizarea acestei etape reflecta sustinerea actionarilor existenti pentru redresarea financiara a societatii, proces care are ca obiectiv final restabilirea indicatorilor prudentiali si relansarea activitatii acesteia.

”Multumim actionarilor pentru suportul acordat prin participarea la prima operatiune de majorare a capitalului social, reprezentand un pas important spre finalizarea cu succes procesului de redresare financiara. In perioada urmatoare, vom initia a doua operatiune de majorare a capitalului social pentru o suma ce va completa aportul din prima etapa pana la plafonul de 490 milioane lei”, au declarat reprezentantii KPMG Advisory, administratorul special al Astra.

Conform informatiilor comunicate atat de Administratorul Special cat si de Autoritatea de Supraveghere Financiara, planul de masuri de redresare are ca element principal capitalizarea societatii prin aportul actionarilor si prin atragerea alaturi de acestia a unor investitori strategici, asigurand astfel redresarea completa a societatii si repunerea activitatii acesteia pe baze solide si stabile.

”A doua operatiune de majorare a capitalului social reprezinta, de asemenea, o etapa semnificativa din procesul de redresare a societatii, aceasta urmand sa fie adresata atat actionarilor cat si investitorilor strategici. in paralel cu operatiunile de majorare a capitalului social, continuam eforturile de redresare financiara, cu sprijinul angajatilor si colaboratorilor societatii, prin implementarea si monitorizarea continua a masurilor stabilite la nivel operational, avand ca scop eficientizarea activitatii si imbunatatirea profitabilitatii operationale.”

ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala a societatii Astra in februarie 2014, numind firma de consultanta KPMG Advisory SRL in calitate de administrator special. Echipa KPMG, prin actiunile intreprinse in baza mandatului acordat de ASF si in conformitate cu prevederile legale, contribuie la re-echilibrarea parametrilor financiari ai societatii, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 17 Ianuarie 2021, 17:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter