FINANTE-BANCI

Bulgaria, la un pas sa piarda fondurile UE

03 aprilie 2014, ora 18:43 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
euro5.jpg
Parlamentul European a adoptat o recomandare in care cere Comisiei Europene sa ia in considerare in mod serios posibilitatea blocarii fondurilor europene pentru Bulgaria.

Marti, presedintele Parlamentului European Martin Schulz a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca, daca respectiva decizie va fi adoptata, ea nu este obligatorie din punct de vedere legal si prin urmare nu va conduce la blocarea imediata a fondurilor.


Intr-un raport privind implementarea bugetului UE pentru anul financiar 2012, raportorul german Markus Pieper ( Partidul Popular European, PPE) a propus textul in cauza, care a fost adoptat joi dupa aprobarea preliminara de catre Comisia pentru Control Bugetar din Parlamentul European.

ôLipsa progresuluiö, ôcoruptia larg raspandita si dificultatea in delegarea responsabilitatii si corectarea greselilorö, acestea au fost cateva dintre concluziile raportului realizat de Comisia Europeana in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare privind Bulgaria, publicat in luna ianuarie.Ca urmare, Parlamentul European a sugerat CE sa ôadopte o pozitie decisivaö si ôsa analizeze in mod serios daca utilizarea fondurilor europene este posibila in aceste conditiiö.

Ingeborg Graessle, coordonatorul grupului PPE in Comisia pentru Control Bugetar, a declarat in cadrul unei conferinte de presa la Bruxelles ca Bulgaria risca sa piarda fondurile europene daca ônu exista reforme si progresö, a relatat agentia de stiri Focus, citata de Agerpres.

ôProblema este ca exista o lipsa de cultura politica in Bulgaria, care este un rezultat direct al celor 50 de ani de comunism. Trebuie sa construim un sistem politicö, a mai spus Ingeborg Graessle.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 03:17
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter