- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Clientii nemultumiti vor cere sprijin la Bruxelles pentru eliminarea abuzurilor bancare

09 Dec, 23:32 • Redactia DailyBusiness
Grupul clientilor nemultumiti ai BRD a initiat o petitie prin care solicita incetarea abuzurilor bancii in relatia cu clientii, acestei intiative alaturandu-i-se si clienti ai altor banci, potrivit unui comunicat trimis de debitori. Comunicatul mentioneaza ca petitia va fi trimisa autoritatilor de la Bruxelles in situatia in care cererile clientilor nu vor gasi solutii in Romania.
Clientii nemultumiti vor cere sprijin la Bruxelles pentru eliminarea abuzurilor bancare

In principal, petitia solicita „eliminarea comisionului de risc camuflat in comision de administrare, perceperea unui singur timp de comision, respectiv comision de gestiune credit sau comision de gestiune cont curent, insa nu amandoua simultan, precum si eliminarea tuturor clauzelor abuzive prevazute in contractele de credit”.

Clientii critica Banca Nationala a Romaniei pentru ca a fost „pana in acest moment partinitoare exclusiv a bancilor”. „Pozitia actuala a BNR este abuziva, imorala si ilegala intrucat BNR are obligatia sa se autosesizeze si sa sanctionze bancile atunci cand comit abuzuri in raport cu clientii lor”, mai scrie in comunicat.