FINANTE-BANCI

De ce ii solicită o asociatie de service-uri auto lui Iohannis să nu promulge legea privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor

09 iulie 2015, ora 12:45 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
klaus.jpg
Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a trimis un memoriu Administraţiei Prezidenţiale în care îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor, care plafonează valoarea unei despăbubiri la 100.000 de euro.

ASSAI susţine că sistemul românesc de asigurări este unul bolnav şi nereformat deoarece valoarea despăgubirilor este plafonată la 100.000 de euro, în condiţiile în care limita de despăgubire în cazul poliţelor RCA este de cinci milioane de euro.

Asociaţia a precizat că preţurile poliţelor RCA cresc în fiecare an, în timp ce despăgubirile sunt diminuate şi plafonate "cu complicitatea ASF şi prin decizia Parlamentului".

"Paradoxal, prin această lege ajung să fie din nou prejudiciaţi oameni nevinovaţi (ex: victimele maternităţii Giuleşti), precum şi instituţiile de stat (ex: CNADNR, Oltchim etc) faţă de care majoritatea parlamentară nu manifestă nici respect, nici responsabilitate", se arată într-un comunicat al ASSAI. 


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Ianuarie 2021, 17:17
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter