- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Fitch confirma ratingurile ING Group si ING Bank, dar reduce calificativul ING Insurance

27 Oct, 19:03 • Redactia DailyBusiness
Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat marti ratingul de credit pe termen lung al ING Group la "A" si pe cel al ING Bank NV la "A+", dar a retrogradat cu o treapta calificativul ING Verzekeringen NV, la "A-" in urma acordului de despartire a unitatii "Asigurari" din grup, potrivit Mediafax.
Fitch confirma ratingurile ING Group si ING Bank, dar reduce calificativul ING Insurance

Fitch a plasat totodata ratingul ING Asigurari in „Rating Watch Negative” urmarind evolutia situatiei cu perspectiva negativa, cu posibilitatea de a efectua noi reduceri ale ratingului.

Agentia de evaluare financiara a confirmat ratingul ING Bank NV la „A+”, cu perspectiva stabila, dar a redus ratingul individual al bancii la „C”, de la „B/C”.

Ratingul grupului ING a fost confirmat totodata la „A”, dar perspectiva acestuia a fost modificata la „negativa”, de la „stabila”. Fitch a atribuit ING Group ratingul de sprijin „1” si ratingul de sprijin guvernamental „A”, aceste calificative referindu-se la posibila intentie a actionarilor de a sprijini compania, precum si la potentialul acestora de a o sustine, respectiv la eventualitatea ca grupul sa primeasca ajutor de la guvern si la capacitatea statului de a oferi un astfel de ajutor.

„Deciziile de rating reflecta anuntul ING Group privind intentia de a renunta la operatiunile de asigurari pana la sfarsitul anului 2013. In prezent, ING Group, compania-holding, are doua subsidiare majore: ING Bank, care opereaza majoritatea diviziilor bancare ale grupului, respectiv ING Verzekeringen, care cuprinde activitatile de asigurari”, se arata intr-un comunicat al Fitch.

Reducerea ratingului ING Asigurari reflecta viziunea Fitch ca aceasta companie nu va mai beneficia de apartenenta la o organizatie financiar-bancara de anvergura, pierzand astfel din flexibilitatea financiara.

Grupul olandez ING a anuntat luni ca se va diviza, separand activitatile bancare de cele de asgiurari, si va deveni o banca de mai mica anvergura, concentrata pe pietele din Europa, conform unui program de restucturare convenit cu Comisia Europeana (CE).

ING urmeaza sa renunte, „cu timpul”, la toate operatiunile de asigurari (Insurance) si management al investitiilor (Investment Management), prin oferte publice initiale, vanzari sau o combinatie a acestor proceduri.

Finalul procesului de divizare este programat pentru anul 2013, ING urmand sa devina o institutie financiara concentrata in principal pe operatiunile din Europa, cu divizii de anvergura mai redusa in alte regiuni.

Separarea activitatilor bancare de cele de asigurari va fi fara impact asupra clientilor sau angajatilor grupului ING, decizia urmand sa aduca mai multa soliditate operatiunilor de asigurari ale companiei, a declarat, luni Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurari de Viata.