- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Grawe Romania: Profit net de 7,6 mil. lei in primele 9 luni

17 Nov, 13:30 • Redactia DailyBusiness
Compania de asigurari Grawe Romania a inregistrat, in primele 9 luni ale acestui an, un profit net de 7,633 milioane lei (1,9 mil. euro), fata de perioada similara a anului trecut cand s-a inregistrat pierdere, a anuntat, marti, societatea.
Grawe Romania: Profit net de 7,6 mil. lei in primele 9 luni

Conform companiei, obtinerea acestui rezultat pozitiv se datoreaza imbunatatirii profitului obtinut din investitii pe fondul unei stabilizari a pietei de capital si al unui nivel bun al ratei dobanzilor pe piata romaneasca.

La aceasta se adauga si masurile de reducere a nivelului de cheltuieli, a caror implementare la nivelul intregului grup Grawe a inceput inca din cursul anului 2008, ce au inceput sa-si dovedeasca eficacitatea incepand cu jumatatea anului in curs.

Volumul de prime subscrise in perioada ianuarie-septembrie 2009 a scazut cu 11% fata de aceeasi perioada a anului 2008, ajungand la 57,216 milioane lei (13,5 mil. euro).

„Preconizam ca nivelul iesirilor din portofoliu sa stagneze incepand cu sfarsitul anului, iar vanzarile de polite noi sa revina la nivelul ultimelor luni ale anului trecut incepand cu primul trimestru al anului 2010”, au spus oficialii Grawe.

„Iesirile din portofoliu ofera un indice clar al faptului ca asigurarile de viata sunt percepute intr-o mare masura ca o cheltuiala materiala, evitandu-se acceptarea obligatiei morale ce sta la baza unei asigurari de viata si a ideii ca fiecare este supus unui risc. Criza financiara pe care o strabatem nu face decat sa evidentieze aceasta perceptie, oferind o dimensiune financiara explicita”, au adaugat reprezentantii societatii.

Asiguratorul a platit, in primele 9 luni din 2009, daune in valoare totala de 1,351 milioane lei (0,3 mil. euro).

Grawe Romania si-a inceput activitatea in anul 2000 si este membra a grupului austriac Grazer Wechselseitige Versicherung.