- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Romstal Leasing a intrat pe segmentul finantarilor destinate marilor companii

29 Nov, 10:36 • Redactia DailyBusiness
Romstal Leasing IFN SA, membra a KBC Lease Group, a decis sa dezvolte solutii de finantare pe segmentul de piata corporate, destinate marilor companii, prin structuri mai complexe de finantare, care vizeaza active cu valori de peste 500.000 euro, potrivit companiei.
Romstal Leasing a intrat pe segmentul finantarilor destinate marilor companii

Unul dintre proiectele la care a participat Romstal Leasing a fost finalizat in luna octombrie de Satu Mare Park Development (SMPD), parte a grupului Belgian Willemen Groep. Investitia a vizat constructia unei fabrici de productie de structuri metalice din otel pentru constructii industriale, cu o capacitate de 2.500 tone pe luna.

In acest proiect, Romstal Leasing a refinantat costurile de achizitie a liniilor si echipamentelor de productie prin intermediul unei tranzactii de sale&lease back in valoare de 1,2 milioane de euro. Fabrica este amplasata in comuna Acas din judetul Satu-Mare.

„In ultima perioada, piata destinata finantarilor corporate a trecut printr-o comprimare fireasca, insa mult mai redusa decat piata destinata intreprinderilor mici si mijlocii sau persoanelor fizice”, a declarat Ionut Lucian Grama, directorul de vanzari & marketing al Romstal Leasing IFN.

„In plus, ponderea acestui segment va creste cu siguranta in anii urmatori, in conditiile in care profilul de risc al clientilor de tip corporate este mai confortabil si mai stabil pe termen mediu”, a adaugat Grama.

In Romania, pe segmentul finantarilor corporate principalul actor este sectorul bancar, companiile de leasing avand o prezenta mai redusa pe acest segment, acestea fiind axate pe finantarile si produsele de leasing traditionale.

Romstal Leasing IFN S.A. are o experienta de peste 11 ani pe piata romaneasca si este membra a ALB (Asociatia Societatilor Financiare din Romania).