- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Proprietarul cladirii care a ars vineri: Avem asigurare completa la AIG

29 Jun, 11:06 • Redactia DailyBusiness
Cladirea de birouri Millenium Business Center din Capitala, care a fost afectata de un incendiu puternic vineri noapte, era asigurata complet, existand chiar si o polita de asigurare care acopera pierderile din chiriile neincasate. Asiguratorul este AIG, au spus reprezentantii proprietarului cladirii pentru DailyBusiness.ro.
Proprietarul cladirii care a ars vineri: Avem asigurare completa la AIG

„Cladirea este asigurata complet, incluzand si incendiile. De asemenea avem si o asigurare a veniturilor din chirii, care acopera pierderile din chirie”, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Dietmar Muller, purtatorul de cuvant al proprietarului cladirii, fondul de investitii DEGI.

In urma incendiului de vineri, companiile care functionau in cladire (printre care Transelectrica, Sanofi Aventis, Teletrans, Alpha Bank) si-au mutat temporar activitatea in alte sedii.

In ceea ce priveste valoarea pagubei, reprezentantii companiei au mentionat ca inca nu s-a finalizat analiza, asa ca nu pot face estimari. Surse din piata evalueaza insa paguba la cel putin 10 milioane de euro.

Pe langa prejudiciile materiale (calculatoare, documente, etc) se adauga si costurile de reconstructie, refacerea liniei electrice, expertiza constructiei metalice, au mai spus sursele.

Cladirea de birouri a fost cumparata de DEGI, divizia de imobiliare a Allianz, in 2007, alaturi de alte doua cladiri de birouri, de la fondul de investitii Charlemagne Capital.

In 2007, cladirea a fost cumparata cu peste 52 mil. euro.

StirileProTV.ro a publicat imagini si filmari ale incendiului.