- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă un ou de struț în 2024. La ce îl poți folosi de Paște

05 May, 12:01 • Bumbeneci Diana
Prețul unui ou de struț a ajuns să coste o avere în perioada Sărbătorilor Pascale. Românii care vor să se răsfețe cu acest aliment sunt nevoiți să scoată din buzunar destul de mulți bani.
Cât costă un ou de struț în 2024. La ce îl poți folosi de Paște

Oul de struț a devenit preferat de mulți români datorită conținutului său redus de colesterol, dar costul acestuia a înregistrat o creștere semnificativă. În cultura populară, oul de struț are o semnificație străveche asociată cu trezvia minții, fiind asociat cu starea sufletească comparată cu starea de veghe și cu starea pe care o are omul când nu doarme.

Cât costă un ou de struț în 2024

Cu toate acestea, prețul unui ou de struț poate ajunge la 100 de lei pentru un ou întreg și la 50 de lei pentru unul golit, care poate fi spart doar cu ajutorul unei bormașini. O femelă de struț poate depune în jur de 50-70 de ouă pe an, iar un ou de struț pentru consum cântărește în medie 1.5 kilograme, echivalentul a aproximativ 25 de ouă de găină. Chiar dacă este foarte căutat, prețul ridicat face ca puțini români să-și permită să-l achiziționeze.

Analiștii economici au observat că nu doar oul de struț a devenit mai scump, ci și oul clasic. Prețul unui ou de găină a crescut cu aproximativ 34%, iar majorarea în general este aproape dublă atunci când este achiziționat din magazine. Astfel, pentru o cutie de 10 ouă achiziționată din piață, un român trebuie să scoată din buzunar cel puțin 13 lei, în timp ce la producători prețul unui ou poate să depășească 1.5 lei. Mai mult, se estimează că prețul ouălor va mai crește cu cel puțin 10% până la sărbătoarea de Paște.

Vezi și: Mugur Isărescu a prescris iar cura cu ceai de tei! Guvernatorul BNR dă detalii despre inflația din România

ou de struț

Ouăle de struț au câteva beneficii interesante pentru sănătate și sunt apreciate din mai multe motive:

Valoare nutritivă. Oul de strut este bogat în proteine de înaltă calitate, oferind toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari pentru o nutriție sănătoasă. De asemenea, conține grăsimi sănătoase și micronutrienți precum fier, calciu, fosfor, vitamina B12 și vitamina D.

Scăzut în colesterol: Oul de strut are un conținut redus de colesterol în comparație cu ouăle de găină, ceea ce îl face o opțiune atractivă pentru persoanele care doresc să reducă aportul de colesterol din dietă.

Lipsa alergenilor: Ouăle de strut sunt considerate alergenice mai puțin frecvent decât ouăle de găină, ceea ce le face o alternativă potrivită pentru persoanele cu alergii alimentare.

Diversitate culinară: Datorită dimensiunii lor mari, ouăle de struț sunt versatile în bucătărie și pot fi folosite într-o varietate de rețete, de la omlete și prăjituri la preparate sărate sau deserturi gourmet.

Vezi și: Avertisment sumbru cu privire la falimentul personal al românilor! Mircea Coșea: „E o distrugere clară și precisă a clasei mijlocii!”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult