- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

660.000 de euro pentru sisteme de securitate la Palatul Cotroceni! Motivele pentru care administrația prezidențială ia măsuri stricte

18 Jul, 11:55 • Lupu Alexandra
Administrația prezidențială nu bate pasul pe loc. Investiție de 660.000 de euro la Palatul Cotroceni pentru sisteme de securitate.
660.000 de euro pentru sisteme de securitate la Palatul Cotroceni! Motivele pentru care administrația prezidențială ia măsuri stricte

După incidentele recente, Camera Deputaților întărește măsurile de securitate, informează antena3.ro. În mai, o membră AUR a încercat să intre în Parlament cu mai multe gloanțe, iar o altă persoană a intrat cu droguri.

Sisteme de securitate la Palatul Cotroceni

Instituțiile importante controlate de statul român vor să-și schimbe sistemele de securitate și să le adapteze la nivelul din acest moment. Măsurile sunt luate pentru a evita eventualele situații dificile. Reamintim că în Parlament au avut loc mai multe incidente în ultima perioadă. Persoane au fost prinse cu gloanțe sau droguri.

Citește și despre: Plătiți să doarmă la locul de muncă. Lista parlamentarilor care nu au luat niciodată cuvântul, dar primesc indemnizații de 23.000 de lei

Datele de pe site-ul Camerei Deputaților arată că s-au scos la licitație soft-uri pentru sistemul de control. Parlamentul a achiziționat două astfel de sisteme noi de control pentru accesul în clădire şi servicii de revizie şi reparații pentru control tehnic. Serviciile de securitate urmează să coste 400.000 de euro.

De asemenea, inclusiv administrația prezidențială își va achiziționa un sistem de securitate nou. Cel de la Palatul Cotroceni va costa 660.000 de euro. În mai 2023, doi bărbați de 71 și 74 de ani au fost prinși la intrarea în Palatul Parlamentului cu arme albe (un box metalic și cuțite tip briceag). Urmau să participe la o conferință dedicată revoluționarilor. Unul dintre ei a spus că are acasă o grenadă.

„La data de 12.05.2023 , Sectia 17 Politie a fost sesizata de ASP Galiceanu cu privire la faptul ca la intrarea C1 in Palatul Parlamentului lucratorii din cadrul SPP, în urma controlului de securitate, au găsit obiecte interzise la deținere asupra numiților P.A.,  un box metalic, respectiv Ț.F., două cuțite tip briceag.

Aceștia au calitatea de revoluționari și urmau să participe la Conferința Naționala Pentru Demnitatea Revoluționarilor din Decembrie 1989, ce se desfășoară în incinta Palatului Parlamentului, în sala “Nicolae Iorga”. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul subunității, unde urmează să fie preluate pentru stabilirea situatiei de fapt. Ultima persoana a facut afirmatia, iritat fiind de control, ca si acasa detine o ,,grenada”. Continuam verificarile”, a transmis Poliția.

Sistem de securitate
Sistem de securitate

Tot în mai 2023, o tânără a fost oprită să intre în Palatul Parlamentului, după ce a fost prinsă cu o ţigară care ar fi conţinut substanţe interzise. Ea venise pentru a se angaja pe postul se secretară în Parlament.

„La data de 17 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 17 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la punctul de acces într-o instituţie publică din Sectorul 5, ar fi fost identificată o persoană care ar fi avut asupra sa o ţigară, confecţionată manual. Persoana a fost condusă la sediul secţiei în vederea continuării verificărilor, urmând ca ţigara să fie expertizată”, a transmis, la rândul său, Poliţia Capitalei.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Venituri generoase în Parlament! Cine sunt politicienii care au încasări de peste 200 de mii de lei anual în mână