- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A apărut bancnota euro cu Ștefan cel Mare. Cum arată și de unde o poți cumpăra

01 Apr, 13:09 • Bumbeneci Diana
Muzeul Național al Bucovinei a lansat o nouă bancnotă euro suvenir. Aceasta este dedicată Voievodului Ștefan cel Mare.
A apărut bancnota euro cu Ștefan cel Mare. Cum arată și de unde o poți cumpăra

După succesul fără precedent al bancnotei euro-suvenir prin care muzeul promovează imaginea Cetății de Scaun a Sucevei, aceștia au lansat un nou produs prin care omagiază personalitatea celui mai mare roman al tuturor timpurilor. Ștefan cel Mare este acum pe o bancnotă impresionantă. Muzeul Național al Bucovinei a făcut anunțul.

Bancnota cu Ștefan cel Mare este la mare căutare

„Intrați din anul 2022 în rândul suvenirurilor de euro din Europa, alături de alte mari obiective turistice europene, printre care și Cetatea de Scaun a Sucevei, cel mai important edificiu simbol al Sucevei, bancnota dedicată lui Ștefan cel Mare completează seria, fiind cea mai nouă Bancnotă souvenir cu valoarea de 0 Euro, lansată de Muzeul Național al Bucovinei în colaborare cu Eurosuvenir România”, potrivit postării de pe Facebook.

Vezi și: BNR lansează o nouă monedă cu valoarea nominală de 500 de lei. Iuliu Maniu va fi pe revers

Bancnotă Ștefan cel Mare
Bancnotă Ștefan cel Mare

Bancnotele sunt puse în vânzare la prețul de 21 lei, la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie Suceava, iar de săptămâna viitoare și la standul de prezentare de la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei.

Bancnotă Ștefan cel Mare
Bancnotă Ștefan cel Mare

Bancnota este prezentată într-o mapă specială, prevăzută cu un buzunar interior transparent, spațiu în care se regăsește bancnota. Mapa, tipărită în condiții grafice deosebite, are imprimate pe cele patru fațete imaginea domnitorului și o hartă a ctitoriilor sale, cât și o imagine a Sălii Sfatului Domnesc de la Suceava.

Muzeul Bucovinei este principala instituție muzeală din județul Suceava. Aceasta funcționează într-o clădire construită între anii 1902-1903, în stilurile neoclasic și baroc, situată pe Strada Ștefan cel Mare nr. 33, în centrul municipiului Suceava. Instituția de cultură este deschisă zilnic, între orele 10-18:00, iar cei care doresc informații despre bancnotă pot face asta și la numărul de telefon 0230 216 439.

Te mai poate interesa: Se schimbă banii în România. Anunț oficial BNR. Trebuie să verificați ce bancnote aveți în buzunare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult