- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă meteo pentru românii care merg pe litoral. ANM a emis cod galben de furtună și cod roșu de caniculă

26 Jul, 08:34 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la ANM au început ziua cu noi avertizări de vreme severă. Pe litoral este emisă o alertă de vânt puternic, iar în restul țării se preconizează peste 42 de grade la umbră și ploi puternice.
Alertă meteo pentru românii care merg pe litoral. ANM a emis cod galben de furtună și cod roșu de caniculă

Meteorologii

au emis o avertizare Cod Galben de vânt puternic care vizează litoralul românesc. Aceasta este valabilă miercuri dimineață. Specialiștii spun că vor fi „intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h”. Avertizarea vizează județele Constanța și Tulcea.

Codul galben este valabil miercuri până la ora 10.00, dar avertizarea poate fi prelungită în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice.

Cod galben de vânt și cod roșu de caniculă

De altfel, opt judeţe şi municipiul Bucureşti se vor afla miercuri sub avertizare Cod roşu de caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, temperaturile fiind estimate la 40-42 de grade.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, vestul judeţului Constanţa şi în municipiul Bucureşti se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40-42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Totodată, ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat pentru sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei şi în centrul şi sud-vestul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37-39 de grade. Indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Meteorologii mai atenţionează că miercuri valul de căldură şi canicula vor persista în jumătatea de sud-est a ţării. Va fi Cod galben în nordul Olteniei şi al Moldovei, sudul şi estul Transilvaniei şi pe litoral, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade.

Ai mai putea citi  și: Meteo 24 iulie – 21 august. ANM anunță că vremea se schimbă complet în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult