- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alerte de fraudă la RCS RDS! Regulile care îi ajută pe clienți să nu devină victimele hackerilor

22 May, 19:00 • Amarie Giorgiana
Există o serie de reguli obligatorii pe care clienții RCS RDS trebuie să le respecte pentru a nu fi în pericol. Hoții obișnuiesc să trimită email-uri false cu rambursări ale valorilor facturilor.
Alerte de fraudă la RCS RDS! Regulile care îi ajută pe clienți să nu devină victimele hackerilor

Există o serie de reguli obligatorii pe care clienții RCS RDS trebuie să le respecte, pentru a evita să devină victima hackerilor. În România, fraudele au devenit ceva obișnuit, iar clienții trebuie să fie atenți la mai multe lucruri atunci când achită o factură.

Alerte de fraudă la RCS RDS

Fraudele s-au înmulțit în România în ultima vreme, iar recent, Digi RCS RDS și-a avertizat clienții cu privire la o nouă schemă frauduloasă care se desfășoară. Începând cu data de 15 mai 2024, au fost înregistrate mai multe tentative de conectare a clienților prin adresa de e-mail, pretinzând că ar fi din partea Digi România. Adresa de e-mail utilizată de către atacatori este [email protected]. Este important de menționat că domeniul oficial al Digi România este altul. Digi RCS RDS nu își asumă responsabilitatea pentru identitatea altor domenii care ar putea părea similare la prima vedere, potrivit Capital.ro.

Digi RCS RDS își sfătuiește clienții să nu răspundă la niciun mesaj provenit de la adresa de e-mail menționată mai sus și li se recomandă să nu ofere date personale. De asemenea, românii sunt îndemnați să verifice mereu sursa mesajului, pentru că adresa de e-mail a expeditorului poate oferi indicii cu privire la autenticitatea sa. Indiferent dacă este vorba despre mesaje sau apeluri telefonice, clienții nu trebuie să dezvăluie datele personale.

Compania depune toate eforturile necesare pentru a-și proteja clienții de astfel de fraude.

„Îți reamintim că domeniul oficial al companiei Digi România este digi.ro și nu ne asumăm identitatea altor domenii cu extensii similare (digiromania.com, digi-ro.com, etc.). Securitatea ta reprezintă o prioritate pentru noi și te asigurăm pe această cale că depunem toate eforturile pentru a preveni și a te proteja împotriva tentativelor de fraudă!”, se mai arată în avertizarea transmisă”, a informat compania.

Citește și: Greșeala care te poate lăsa fără bani și fără date. Setarea secretă de pe router care te protejează de hackeri în 2024

Reguli pentru clienții RCS-RDS

  • Niciodată nu trebuie să furnizați date sensibile (personale, de autentificare sau bancare) prin email sau link-uri atașate.
  • Verificați întotdeauna autenticitatea email-urilor primite de la companii sau instituții folosind un canal de comunicare separat, mai ales dacă se solicită date sensibile.
  • Raportați imediat aceste email-uri către organizația impersonată pentru a alerta rapid cu privire la activitățile frauduloase.
  • Dacă ați furnizat date sensibile, contactați imediat banca și, în caz de fraudă, depuneți o plângere la Poliție (fizic sau la [email protected]) și notificați DNSC (telefon 1911 sau [email protected]).
  • Nu în ultimul rând, împărtășiți aceste avertismente și altor utilizatori pentru a reduce șansele de succes ale unor astfel de tentative de fraudă!

Citește și: Ce metodă au găsit hackerii pentru a-ți fura contul de Instagram și cum poți să îl recuperezi