- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANM: Trei judeţe, sub avertizare cod galben de vreme severă în următoarele ore. Cum va fi vremea în următoarea lună

20 Feb, 08:52 • Adrian Popovici
Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au lansat mai multe avertizări de vreme severă imediată, subliniind un posibil fenomen de polei în zona joasă a județului Neamț pentru dimineața de marți. Codul galben a fost activat, avertizând asupra potențialului de polei din cauza ploii și burniței, conform comunicatului emis de instituție.
ANM: Trei judeţe, sub avertizare cod galben de vreme severă în următoarele ore. Cum va fi vremea în următoarea lună

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au lansat mai multe avertizări de vreme severă imediată, subliniind un posibil fenomen de polei în zona joasă a județului Neamț pentru dimineața de marți. Codul galben a fost activat, avertizând asupra potențialului de polei din cauza ploii și burniței, conform comunicatului emis de specialiști, transmite Antena 3 CNN.

Această avertizare ANM se concentrează asupra regiunii joase a județului Neamț, cuprinzând o serie de localități precum Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț, Săbăoani, Roznov, Borlești, Vânători-Neamț, Tămășeni și multe altele. Lista completă a localităților afectate include Răucești, Cordun, Horia, Doljești, Săvinești, Dumbrava Roșie, Gherăești, Zănești, Podoleni, Grumăzești, Bodești, Rediu, Trifești, Petricani, Ion Creangă, Girov, Sagna, Români, Crăcăoani, Icușești, Botești, Agapia, Bălțătești, Țibucani, Bârgăuani, Cândești, Mărgineni, Urecheni, Timișești, Brusturi, Bahna, Secuieni, Păstrăveni, Ștefan cel Mare, Costișa, Oniceni, Valea Ursului, Dulcești, Bozieni, Moldoveni, Ghindăoani, Războieni, Dragomirești, Stănița, Dochia, Tupilați, Făurei, Gâdinți, Ruginoasa, Negrești, Boghicea, Văleni, Pâncești, Dobreni, Drăgănești, Bira și Poienari.

Codul galben emis de ANM este valabil marți până la ora 10.00.

Citește și: Revine frigul în România! ANM a actualizat prognoza pentru fiecare regiune, până pe 3 martie

ANM: Cod galben de ceață

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis, de asemenea, o avertizare cod galben de ceață, care va determina o scădere a vizibilității sub 200 de metri, în unele zone chiar sub 50 de metri. Printre localitățile vizate se numără Arad, Lipova, Vladimirescu, Vinga, Zăbrani, Ghioroc, Șagu, Săvârșin, Fântânele, Bârzava, Conop, Păuliș, Vărădia de Mureș, Zădăreni, Birchiș, Petriș, Ususău, Bata, Frumușeni și Șiștarovăț din județul Arad.

În județul Timiş avertizarea vizează localitățile Recaș, Făget, Giarmata, Orțișoara, Coșteiu, Topolovățu Mare, Belinț, Pișchia, Bethausen, Tomești, Dumbrava, Margina, Traian Vuia, Mașloc, Fârdea, Remetea Mare, Balinț, Mănăștiur, Bârna, Fibiș, Curtea, Ohaba Lungă, Ghizela, Pietroasa, Brestovăț, Bogda, Bara și Secaș. De asemenea, pot fi afectate Ilia, Dobra, Zam, Gurasada, Lăpugiu de Jos și Burjuc din județul Hunedoara.

Prognoza ANM pentru următoarea lună

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, indicând că temperaturile vor înregistra valori peste medie în întreaga țară până aproape de finalul lunii martie. De asemenea, specialiștii prevăd că în anumite regiuni va cădea o cantitate semnificativă de precipitații.

Prognoza meteorologică ANM pentru perioada 19 – 26 februarie indică faptul că temperaturile vor înregistra valori peste media specifică acestei săptămâni, în întreaga țară. De asemenea, se anticipează că regimul de precipitații va fi local mai abundent în nord-vestul țării, apropiat de nivelul normal în zonele vestice și, în general, sub medie în restul teritoriului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26 februarie – 4 martie indică faptul că temperatura aerului va înregistra valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile țării. Se prognozează că cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, sudice, cu accent în zona submontană a Olteniei și Munteniei, în timp ce în restul țării vor fi în general apropiate de media normală pentru această perioadă.

În săptămâna următoare, 4 – 11 martie, temperaturile medii vor fi de asemenea mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, după cum anunță ANM. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, acoperind cea mai mare parte a țării. În continuare, prognoza meteo pentru săptămâna 11 – 18 martie indică faptul că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, conform informațiilor oferite de meteorologi.

Te-ar putea interesa și: Meteo 17-20 februarie. ANM anunță cum va fi vremea în weekend

Tags: