- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul momentului pentru românii cu rate la bancă. BNR anunță ROBOR 10 ianuarie

10 Jan, 11:13 • Bumbeneci Diana
Banca Națională a României anunță un nou indice ROBOR. Ce se întâmplă azi cu ROBOR la 3 și 6 luni.
Anunțul momentului pentru românii cu rate la bancă. BNR anunță ROBOR 10 ianuarie

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,19%, de la 6,20%. BNR anunță și că indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 6,23%, de la 6,24%.

Ratele la creditele legate de ROBOR scad

Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață. Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) a crescut de la 5,94% la 5,96%.

Vezi și: Calcule. Ce salariu ar trebui să ai dacă vrei să cumperi un apartament cu 2 sau 3 camere în rate

ROBOR
ROBOR

ROBOR vs IRCC în Romania

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate): ROBOR este o rată a dobânzii utilizată în România, reprezentând rata medie a dobânzii la care băncile românești se împrumută între ele. Este folosit în mod obișnuit ca punct de referință pentru diverse produse financiare, cum ar fi împrumuturile și creditele ipotecare. Rata ROBOR este determinată de Banca Națională a României pe baza depunerilor zilnice ale unui panel de bănci.

IRCC (Immigration, Refugees and Citizenship Canada): IRCC este o agenție guvernamentală canadiană responsabilă de chestiunile de imigrare și cetățenie. Gestionează programe legate de intrarea persoanelor în Canada, inclusiv procesarea cererilor de vize, permise de muncă și rezidență permanentă.

Vezi și: Spunem ADIO programului Prima Casă 2024. Guvernul României face anunțul momentului

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult