- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apelul unui tânăr român, care nu știe cum să-și gestioneze salariul de 8.000 de lei de la o lună la alta. „Voi cât dați pe mâncare?”

26 Aug, 22:26 • Lupu Alexandra
Un tânăr din Cluj, cu salariu de 8.000 de lei, cere sfaturi online pentru a-şi gestiona corect veniturile. Iată ce i-au recomandat românii.
Apelul unui tânăr român, care nu știe cum să-și gestioneze salariul de 8.000 de lei de la o lună la alta. „Voi cât dați pe mâncare?”

Un tânăr din Cluj câștigă un salariu de 8.000 de lei în fiecare lună, dar nu a descoperit încă metoda ideală prin care să gestioneze banii de la o lună la alta, informează antena3.ro. El a cerut ajutorul în mediul online.

Cum gestionezi lunar un salariu de 8.000 de lei

Un tânăr din Cluj, care a ajuns să câștige un salariu de 8.000 de lei lunar, a decis să se intereseze cum poate folosi eficient veniturile de la o lună la alta. Din acest motiv, a cerut ajutorul în mediul online.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Guvernul face o modificare importantă! Decizia de ultimă oră care vizează salariile românilor în septembrie 2023

El a scris că urmează să se mute singur în chirie în orașul Cluj-Napoca și preconizează că va da 350 euro pe lună pentru chirie, ajungând la un total de 400 de euro cu tot cu utilități. Tânărul a menționat că are rate de 1.300 de lei pe lună, dar cu toate acestea, caută să investească banii.

„Gestionare salariu 8.000 lei

Salutare tuturor! Urmează să mă mut singur in chirie. Cluj. Preconizez 350 euro/luna…400 cu utilități. Îmi dați va rog un sfat cum sa gestionez banii?

Am rate de 1300 lei/luna. Vreau sa încep sa investesc din bani, sa creez un fond de urgență, sa pun banii la bursa/să cumpăr aur/să cumpăr Bitcoin, idk, ce mă sfătuiți? Voi cat dați pe mâncare? Mersi mult!”, a scris tânărul pe platforma Reddit.

Recomandări pentru gestionarea salariului
Recomandări pentru gestionarea salariului

În secțiunea de comentarii, românii i-au dat sfaturi utile pentru economisire şi investiții pe termen lung.

„Ca sa știi cum să-ți gestionezi salariul, folosește regula 50/30/20. 50% din salariu pentru cele necesare traiului, adică mâncare, utilități, chirie etc. 30% pentru dorințe, gen ieșit la bere cu băieții, haine, telefon, laptop, vacanta etc. 20% investiții”, este unul dintre comentarii.

„Eu zic ca poti sa pui deoparte un 1.500 chiar 2.000 lei pe luna daca ești disciplinat, hai sa zicem 1750”, spune un român.

„După ce ai 10k lei lichidități și 5k euro în depozit, poți să te apuci de investiții”, sunt doar câteva dintre soluțiile propuse tânărului.

Citește și: Vești bune pentru români! Cine sunt angajații care pot beneficia de salarii de 9.000 de lei pe lună