- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români! Cine sunt angajații care pot beneficia de salarii de 9.000 de lei pe lună

24 Aug, 16:04 • Cornel Ghimeșan
Majoritatea românilor își doresc un loc de muncă care să le ofere un salariu generos, ce le permite un stil de viață confortabil. Însă, foarte puțini sunt cei care știu domeniile cu cele mai mari salarii din România.
Vești bune pentru români! Cine sunt angajații care pot beneficia de salarii de 9.000 de lei pe lună

Cine sunt angajații care pot beneficia de salarii de 9.000 de lei pe lună. În 2023, unul dintre cele mai bine plătite domenii din România este cel al construcțiilor, potrivit Kanald.ro.

Citește și Lovitură pentru angajații din ANAF și Finanțe. Proiectul de ordonanță pentru egalizarea salariilor, respins de Guvern

Cine sunt angajații care pot beneficia de salarii de 9.000 de lei pe lună

Începând din această toamnă agricultura, construcțiile, industria alimentară și IT-ul, domenii foarte bine plătite de altfel,  vor suporta anumite schimbări și anume vor pierde facilitățile fiscale pe care le aveau pentru remunerarea angajaților, precum scutirea de la plata impozitului pe venit, reducerea CAS sau exceptarea de la plata contribuțiilor pentru sănătate.

Astfel, angajații necalificați ajung să câștige mai mult decât cei care au studii de specialitate, deoarece sectorul se confruntă cu un deficit mare de personal.

„ Salariul minim în domeniu este 4.000 de lei, un tehnician profesionist ajunge să câștige și 7.000 de lei net. Mese la prânz, nu plătesc asta – au ajuns să câștige mai bine decât inginerii – am ingineri care câștigă 4.000

de lei net, un montator de tâmplărie ajunge să câștige 7.000-8.000 de lei net – 8 clase sunt suficiente, să scrie, să citească, mai sunt și care au diplome ”, a declarat Ionuț Dinică, manager companie.

Cresc salariile de la 1 octombrie

De la 1 octombrie cresc salariile, însă salariații români vor pierde alte beneficii de la locul de muncă. Cu ce plan merg la Bruxelles miniștrii.

Românii iau pe o parte, dar pierd pe alta! Guvernul pregătește un pachet legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsuri de echilibrare fiscală și combaterea evaziunii fiscale, deciziile finale urmând să fie luate după consultarea experților de la Bruxelles, a transmis stiripesurse.ro.

De asemenea, miniștrii pleacă la Bruxelles cu mai multe măsuri, însă cele esențiale pentru români sunt creșterea salariului de la 1 octombrie și pierderea voucherelor de vacanță.

1. Salariul minim crește la 3.300 lei brut

2. Salariul minim în construcții crește la 4.500 lei brut

3. Comasarea instituțiilor

4. Eliminarea tichetelor de vacanță pentru salariile mai mari de 10.000 lei brut

5. Eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din sectorul IT

Pentru toate este nevoie de aprobarea Comisiei Europene, după negocierile de săptămâna viitoare. Miniștrii Simona Bucura Oprescu, Marcel Boloș, Adrian Câciu și premierul Marcel Ciolacu vor avea discuții la Bruxelles pe tema pachetului de reformă în sistemul bugetar și în fiscalitate, între 29 august și 1 septembrie.

Ratarea țintei de deficit bugetar ar putea atrage o sancțiune de 0,5% din PIB impusă de Comisia Europeană. Cu toate acestea, oficialilor europeni li s-a explicat că în deficitul bugetar atârnă greu cheltuielile imprevizibile generate de pandemie și războiul din Ucraina (refugiați și tranzitul cerealelor).

În discuţiile purtate cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Lyen, la începutul săptămânii la Atena, premierul Marcel Ciolacu a punctat referitor la deficitul bugetar că România a avut o serie de cheltuieli suplimentare în contextul războiului din Ucraina şi, de asemenea, că este primul an când cheltuielile cu apărarea se ridică la 2,5% din PIB, conform angajamentelor asumate în cadrul NATO, spun surse guvernamentale.

Citește și Ireal ce se întâmplă la stat! Angajații șoferi primesc leafă de 4.000 de lei, chiar dacă instituția nu are mașini

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult