- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Articolul din Legea Pensiilor despre care nu s-a discutat! Atât salariații de la stat, cât și cei din mediul privat vor fi afectați!

22 Nov, 19:36 • Oprea Alina
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a refuzat să vorbească despre articolul „strecurat” din Noua Lege a Pensiilor. Fie că lucrezi în mediul privat, fie că lucrezi la stat, vei fi afectat!
Articolul din Legea Pensiilor despre care nu s-a discutat! Atât salariații de la stat, cât și cei din mediul privat vor fi afectați!

Legea Pensiilor a fost adoptată în decursul serii de marț, cu 199 de voturi „pentru”. Premierul Marcel Ciolacu a precizat că pensiile se vor mări de două ori în anul 2024: o dată la 1 ianuarie 2024, cu 13,8% și prin recalculare la data de 1 septembrie 2024. Totodată, Guvernul a pregătit o soluție de avarie în cazul în care nu va exista buget pentru majorările promise. Astfel, această măsură îi va afecta însă pe toți angajații din România, indiferent că lucrează la stat sau la privat.

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, nu a dorit să vorbească despre articolul strecurat în lege, care ar permite Guvernului majorarea contribuției la asigurările sociale în cazul în care cheltuielile totale cu pensiile vor depăși estimările Statului ca procent din PIB, conform celor de la Observator.

Ai putea fi interesat și de: Noua Lege a pensiilor creşte riscurile fiscale. „Va submina credibilitatea fiscală. Pentru 2025, impactul este şi mai mare”

Simona Bucura-Oprescu a refuzat să vorbească despre articolul „strecurat” din Legea Pensiilor
Simona Bucura-Oprescu a refuzat să vorbească despre articolul „strecurat” din Legea Pensiilor

Marcel Ciolacu, despre articolul strecurat în Legea Pensiilor

Reporter: De ce ați lăsat acea fereastră pentru a putea să creșteți taxele în lege? E trecută în lege clar, negru pe alb!

Marcel Ciolacu, premierul României: Este un articol pe care îl au toate statele membre UE, este o pârghie a Comisiei pentru fiecare stat; conform celor comunicate de Antena3.

Marcel Ciolacu a comunicat ideea conform căreia Comisia Europeană a afirmat faptul că s-au onorat promisiunile făcute românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB, privind cheltuielile cu pensiile. Mai mult decât atât, acesta a spus că, odată cu aprobarea modificării Planului Național de Redresare și Reziliență al României, de marți, ar trebui să scăpăm definitiv de coșmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la înghețarea punctului de pensie până în 2070.

„Tocmai de aceea ne-am bătut să trecem prin Parlament noua lege a pensiilor, validată ca sustenabilă pe termen lung de experții Băncii Mondiale și ai Comisiei Europene, o lege care face dreptate pentru milioane de pensionari. Înlăturăm, în acest fel, inechitățile dintre pensionarii care au contribuit și au muncit la fel și asigurăm garanția că veniturile pensionarilor vor putea crește și în viitor, corelate în mod legitim cu performanța economică a țării.”, a comunicat Premierul României, Marcel Ciolacu, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Protestele funcționarilor din casele teritoriale de pensii continuă! Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, caută soluții!