- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Butonul secret de pe oglinda retrovizoare a mașinii. Ce se întâmplă dacă îl apeși

06 Jun, 20:40 • Andrei Alina
Chiar dacă dețin mașina de mai mult timp, nu toți șoferii au cunoștință despre butonul de pe oglinda retrovizoare. Totodată puțini știu ce funcție are acest buton și ce se întâmplă dacă îl apeși.
Butonul secret de pe oglinda retrovizoare a mașinii. Ce se întâmplă dacă îl apeși

Oglinda retrovizoare a oricărei mașini are un comutator sau un buton in partea de jos, care are rolul de a ajuta la miscarea oglinzii în sus si in jos cu usurinta. Butonul este recomandat a fi folosit pentru auto-diminuare și funcționează doar pe timp de noapte. In momentul in care oglinda este inclinata in jos veti fi in pozitia de condus de zi, iar atunci cand apășați butonul in sus treceți in pozitia de noapte.

Citește și: Record la Dacia! Campania „Sezonul Dacia” a dublat numărul achizițiilor online de mașini din 2023. Românii au plasat mii de comenzi

Rolul oglinzii este de a reduce semnificativ unghiul asupra careia lumina celor din spatele nostru bate in oglinda si in acest fel reflexia luminii va fi mult mai slaba.

„Atunci când este activată funcția de întunecare automată, oglinda retrovizoare se va întuneca automat pentru a reduce strălucirea farurilor. Există un senzor de lumină din spate care poate detecta când un vehicul din spatele vostru își îndreaptă farurile spre oglinzile voastre. „De fiecare dată când autovehiculul este pornit, funcția de întunecare automată va fi activată”, spun specialiștii citați de ego.ro.

Citește și: După ce în 2022 românii se grăbeau să își cumpere o Dacia Spring, acum tot mai mulți se întorc la mașinile pe motorină. „Pot merge cu viteze normale și îmi permit extravaganțe precum aer condiționat”

Specialiștii susțin că activarea butonului de pe oglinda retrovizoare pentru a diminua lumina orbitoare a farurilor mașinilor care vin din spate poate fi extrem de utilă pentru conducerea pe timp de noapte. In acest fel imaginea va fi mai slaba, dar reflexia luminii va afecta mult mai putin soferul si va fi mai usor de suportat, pentru ca acesta sa poata conduce in siguranta.