- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă în 2023 să aduci în țară o mașină cumpărată din Germania

17 Apr, 18:10 • Andrei Alina
Vânzările de autoturisme în Europa au crescut la începutul acestui an. Piaţa auto din România a avut cel mai mare ritm de creştere procentuală din Europa în februarie, arată datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), ceea ce arată că mulți români încă au bani pentru a cumpăra o mașină.
Cât costă în 2023 să aduci în țară o mașină cumpărată din Germania

La nivel european, în ianuarie 2023 au fost înmatriculate 911.064 de autoturisme, în creștere cu 10,7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Din acest total, 12.266 de mașini au fost înregistrate în România, o majorare cu 31,4% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În urma performanței din ianuarie, Dacia a ajuns la o cotă de piață de 6% în piața europeană, Skoda înregistrează 5,8%, Peugeot 5,6%, Audi 5%, BMW 4,7%, iar Mercedes-Benz 4,6%.

Însă nu toată lumea își permite să cumpere o mașină nouă. Mulți iau în calcul să își achiziționeze o mașină la mâna a doua de pe piața auto din Germania deoarece consideră că ofertele sunt mult mai avantajoase.

Citește și: Dacia Duster, în topul celor mai bune mașini 4×4! Mașina românească este considerată „suficientă pentru a aborda zonele sălbatice”

 

Cât costă în 2023 să aduci în țară o mașină cumpărată din Germania

Mulți români preferă să își achiziționeze o mașină din Germania. Cei mai mulți speră să își găsească o mașină fără probleme mecanice sau ai cărei kilometri nu au fost dați înapoi.

În cazul în care vă decideți să vă luați mașină din Germania, cea mai ieftină variantă este să faci un drum până la proprietarul mașinii sau dealer-ul care o pune la vânzare. Ar fi bine să luați în calcul și câteva variante de rezervă, de preferat în același oraș sau într-o zonă relativ apropiată, scrie Antena 3.

Citește și: Cele mai bune oferte pentru mașini electrice! Câți bani scutești dacă te folosești de Programul Rabla Plus

În acest caz trebuie să ai în vedere costurile legate de deplasarea în Germania – transport, dar și cazare, în cazul în care este necesară. De exemplu, un zbor București – Nürnberg costă în jur de 200 de euro. La acest cost se adaugă și cel pentru cazare, tariful pentru o noapte la hotel pornind de la aproximativ 50 de euro.

Dacă ajungi la o înțelegere cu proprietarul sau dealerul și decizi să cumperi mașina, cheltuiala crește.Pentru a aduce mașina în România ai la dispoziție două variante, fie optezi pentru un transport cu trailerul (aproximativ 450 – 500 de euro), fie conduci mașina până în România (platesti pentru combustibil și vigneta, 200 – 250 de euro).

Pentru a putea aduce mașina pe roți în țară, vei avea nevoie de numere roșii de tranzit, din Germania. Obținerea numerelor zoll costă între 150 și chiar 300 de euro.