- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu au operatorii serviciului de urgență 112. Banii se acordă în funcție de experiență

11 Feb, 19:15 • Stefan Simion
Jobul de operator la 112 este unul dintre cele mai solicitante. Câți bani se încasează și cât contează experiența din domeniu?
Ce salariu au operatorii serviciului de urgență 112. Banii se acordă în funcție de experiență

Operatorii serviciului de urgență 112 sunt cei care au unul dintre cele mai stresante și solicitate locuri de muncă, citează cancan.ro. În ciuda tuturor eforturilor făcute la acest job, salariile nu sunt deloc satisfăcătoare.

Funcția de operator 112 solicită prezență 24 din 24 de ore, dar mai ales, multă disponibilitate în fața oamenilor care solicită ajutor. Operatorii trebuie să facă foarte bine față situațiilor, mai ales celor care sunt între viață și moarte.

La prima vedere, am putea spune că jobul este unul dintre cele mai bine plătite, ținând cont de orele de lucru și de responsabilitățile îndeplinite. Aceasta este doar o impresie, însă: salariile sunt destul de mici!

Ce salariu are un operator 112

Serviciul de urgență 112 este cel care primește cele mai multe solicitări, în fiecare zi. Operatorii au responsabilitatea de a soluționa problemele pe care oamenii le confruntă și pentru care cer ajutor. Aceștia trebuie să facă față situațiilor limită, între viață și moarte și să calmeze persoana din spatele telefonului.

Vezi și: Legea bacşişului provoacă din nou probleme angajaţilor din HoReCa. Dacă bacşişul e mai mare de 15%, se consideră salariu şi e impozitat diferit

Angajații trebuie să ofere sfaturi competente și să aibă un comportament adecvat în orice situație, fără să aducă injurii persoanelor care solicită ajutor prin serviciul de urgență 112. Operatorii sunt foarte bine pregătiți înainte de a începe să preia apeluri, dar în ciuda tuturor aceste aspecte, salariile sunt foarte mici.

operator
operator

Aflat la nivel de începător, un operator încasează salariul minim pe economie. Pe lângă acesta, se adaugă tichete de masă și anumite bonusuri. Cu toate acestea, angajații primesc cu puțin peste 2.000 de lei. Situația nu este aceeași în cazul angajaților care au acumulat experiență. Aceștia pot ajunge până la 4.000 de lei.

Cine poate aplica pentru acest post

Persoanele care vor să ocupe funcția de operator 112 trebuie să aibă naționalitate română și domiciliul stabilit în țară. Acestea trebuie să cunoască foarte bine gramatica limbii române și să dea dovadă de un limbaj adecvat. Nu pot aplica pentru această funcție oamenii care au antecedente penale, iar vârsta maximă de aplicare este de 40 ani.

Citește și: Vrei să lucrezi la Glovo? La finalul lunii te poți bucura de un salariu de peste 4.000 de lei

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult