- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cea mai mare bancă din România. Cum a ajuns un sat părăsit să atragă mii de turiști

27 Aug, 08:22 • Andrei Alina
La graniţa dintre judeţele Timiş şi Arad, pe un deal, a fost construită cea mai mare bancă din România. Construcţia uriaşă face parte dintr-un proiect global de susţinere a turismului.
Cea mai mare bancă din România. Cum a ajuns un sat părăsit să atragă mii de turiști

Big Bench a ajuns în România cu ajutorul unui om de afaceri italian care s-a îndrăgostit de frumusețea locurilor. Proiectul a fost iniţiat de către Chris Bangle, un designer auto vizionar, care doreşte să atragă atenţia asupra unor zone uitate, dar cu un potenţial turistic uriaş. Sunt 318 astfel de bănci în toată lumea, potrivit observatornews.ro.

„Sunt peste 100 în construcţie, la ora actuală, cele mai multe în Italia, şi fac parte dintr-un circuit european. Aceasta este prima din Europa de Est şi prima din România”, a declarat Osvaldo Martinelli, iniţiatorul proiectului.

Citește și: Schimbări dramatice la concediile românilor! Cât de mult va pierde turismul în România și care va fi luna ideală pentru vacanțe

Big Bench, așa cum este cunoscută cea mai mare bancă din România, oferă turiștilor momente de relaxare la o înălţime de aproape trei metri. Prima astfel de bancă uriașă a fost așezată pe dealurile satului dispărut Labașinț din comuna Șiștarovăț, județul Arad.

Băncile gigantice nu se vând, se fac cu aprobări speciale şi respectând cu stricteţe schiţele, ca să existe o unitate. Banca inaugurată în România are 2,40 înălțime și 3,20 metri lățime, potrivit aradon.ro. Este realizată din lemn de brad și vopsită în roșu cu vopsea ecologică. Construcţia din România a costat 5.000 de euro, însă, dacă îşi atinge scopul, ajutorul pentru comunitate va fi nepreţuit.

Citește și: Turismul medical câștigă teren în România! Cât sunt dispuși românii să scoată din buzunar pentru un sejur în stațiunile balneare

Pentru a face experiența vizitării băncilor uriașe și mai memorabilă, BBCP a introdus pașaportul Big Bench. Fiecare bancă uriașă este reprezentată printr-un timbru special pe pașaport, care nu doar amintește de acea locație unică, dar oferă și o modalitate distractivă de a colecta amintiri.