- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CNAIR, anunț pentru șoferi. Încep lucrările de consolidare pe DN 67 Valea Cernei- Băile Herculane. Investiție de 72 milioane de lei

14 Aug, 15:15 • Lupu Alexandra
CNAIR începe lucrările de consolidare pe DN 67 Valea Cernei - Băile Herculane. Investiție de 72 milioane de lei.
CNAIR, anunț pentru șoferi. Încep lucrările de consolidare pe DN 67 Valea Cernei- Băile Herculane. Investiție de 72 milioane de lei

CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, începe lucrările de consolidare pe DN 67 Valea Cernei-Băile Herculane. Concret, încep lucrările la șoseaua care face legătura între Târgu Jiu și DN 6 Orșova-Lugoj prin Parcul Național Domogled-Valea Cernei, informează economedia.ro.

Încep lucrările pe DN 67

Lucrările de consolidare se vor desfășura pe o lungime de 18 kilometri și includ și structura rutieră. Acestea durează 18 luni. Contractul are o valoare totală de aproximativ 72 milioane de lei și a fost atribuit unei asocieri de firme din România.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: CNAIR face un nou anunț pentru șoferi. Emiterea rovinietelor şi peajelor prin SMS nu se va putea face azi

,,DRDP Timișoara a emis, pentru data de 16 august, ordinul de începere a lucrărilor de execuție pentru consolidarea a circa 18 de km de pe DN 67D Valea Cernei – Băile Herculane, sectorul aflat pe raza de administrare a Regionalei Timișoara.

Lucrările vor fi executate pe sectoare aflate între km 89+700 – km 108+390, de către Asocierea formată din Trustul de Construcții DROBETA S.A. & CONREP S.A. & EXPLAN S.R.L. & REAL CONSTRUCT MANAGEMENT S.R.L. & TRANSPORT PUBLIC URBAN DROBETA S.A. Valoarea totală a lucrărilor este de 72.893.210,99 lei, fără TVA, iar durata de realizare este de 18 luni.

Principalele lucrări care se vor executa sunt înlocuirea structurii rutiere existente, realizarea de ziduri de sprijin, lucrări pentru protejarea taluzului, executarea rigolelor, drenuri pentru eliminarea apei, decolmatări, înlocuire sau reparații la podeţe, amenajarea albiei amonte – aval, refacerea coronamentelor, lucrări la podurile de pe traseu, inclusiv hidroizolații, rosturi de dilatație, parapet, trotuare etc”, transmite DRDP Timișoara.

DN 67
DN 67

În urmă cu 11 ani, finanțarea era asigurată prin împrumutul contractat cu Banca Europeană de Investiții (BEI), bani care nu mai sunt disponibili. Ministerul Transporturilor intenționa să facă reparații de consolidări pe întreg tronsonul Valea Cernei – Băile Herculane de la km 76 la km 108 administrat de Direcțiile Regionale Craiova și Timișoara (județele Mehedinți și Caraș-Severin) în 2012, iar valoarea investiției era de 173 milioane de lei. În 2020, suma s-a majorat la 195 milioane de lei, păstrându-se soluțiile tehnice propuse prin expertiza tehnică din 2011.

„Drumul Național 67 D asigură legătura între localitățile Târgu jiu ( județul Gorj) la intersecția cu DN 67 Târgu Jiu-Motru și Băile Herculane ( Caraș Severin) intersecția cu DN 6 Orșova-Timișoara prin Baia de Aramă (Mehedinți) și are o lungime de 108 kilometri urmărind Valea Cernei cu Munții Cernei în dreapta și Munții Mehedinți în stânga. Sectorul de drum se află situat în și la limita Parcului Național Domogled Valea Cernei”, arată descrierea din expertiza tehnică.

Citește și despre: Pas important pentru Autostrada Unirii (A8)! CNAIR desemnează constructorul pentru primul lot Târgu Mureș-Miercurea Nirajului, în septembrie