- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Copiii români, cei mai săraci din Europa! 41% dintre ei se află în risc de sărăcie și excluziune socială, avertizează Eurostat!

30 Oct, 10:00 • Gabriela Andreescu
Aproape un sfert (24,4%) dintre copiii (sub 18 ani) din UE erau expuşi anul trecut riscului de sărăcie şi excluziune socială, comparativ cu 21,1% dintre adulţi (18 ani şi peste), arată cel mai recent comunicat Eurostat
Copiii români, cei mai săraci din Europa! 41% dintre ei se află în risc de sărăcie și excluziune socială, avertizează Eurostat!

Cea mai ridicată pondere a copiilor aflaţi în risc de sărăcie și excluziune socială se află în România (41,5%), Spania (33,4%) şi Bulgaria (33%), arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La coada acestui trist clasament se află Cehia,cu 13,3% pondere a copiilor supuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială, Finlanda, cu 13,2% și Slovenia, cu 11%, potrivit Eurostat.

Instituția statistică Europeană atrage atenția cu privire la efectele dezastruoase ale acestui start inegal în viață. Copiii care cresc în sărăcie sau excluziune socială întâmpină dificultăţi în a avea o evoluţie bună la şcoală, în a se bucura de o sănătate bună şi în realizarea potenţialului deplin mai târziu în viaţă. De asemenea, ei se confruntă cu un risc mai ridicat de a deveni şomeri, săraci sau excluşi social ca adulţi.

Copiii români sunt cei mai săraci din Europa, informează Eurostat
Copiii români sunt cei mai săraci din Europa, informează Eurostat

Copiii se confruntau cu un risc mai ridicat decât adulţii de a fi supuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială în 18 dintre cele 27 de state membre UE. Cel mai mare decalaj între cele două grupe de vârstă se înregistra în Luxemburg (10,5 puncte procentuale), România (8,7 pp), Spania şi Austria (ambele 6,8 pp).

Citește și: Pachete anti-sărăcie de 24 kg cu alimente pentru români. Anunț important de la guvern

În schimb, adulţii se confruntau cu un risc mai ridicat decât copiii de a fi supuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială în nouă dintre cele 27 de state membre UE (Letonia, Estonia, Danemarca, Croaţia, Slovenia, Lituania, Ţările de Jos, Finlanda şi Polonia), informează Eurostat.

Cel mai mare decalaj între cele două grupe de vârstă în rândul celor nouă ţări a fost observat în Letonia (7,4 pp), Estonia (6 pp) şi Danemarca (4 pp).

 

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult